2018. augusztus 14., kedd

Napi remény...224.

A szelídség nem egyenlő a gyengeséggel…


Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." Máté 5:5 (NIV. fordítás)

Ha egészséges döntéseket akarsz hozni, hogy újra jól legyél és egész legyél, meg kell tanulnod szelídnek lenni. Máté 5:5 azt mondja "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet". (NIV. fordítás)

„Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.Mt. 5:5 Károli.

A szelídség számos előnyét sorolja fel a Biblia: a szelídek megelégednek (Zsolt. 22:26); Esznek a nyomorultak és megelégesznek, dicsérik az Urat, akik őt keresik. Éljen szívetek örökké!  Zsolt. 22 :27 Károli.

Isten vezeti majd őket (Zsolt. 25:9); Igazságban járatja az alázatosokat, és az ő útjára tanítja meg az alázatosokat.Zsolt. 25:9 Károli. 

...bölcsekké válnak (Péld. 11:2); Kevélység jő: gyalázat jő; az alázatosoknál pedig bölcseség van.Péld, 11:2 Károli.

...új örömmel töltődnek majd fel (Ézsaiás 29:19). És nagy örömük lesz a szenvedőknek az Úrban, és a szegény emberek vígadnak Izráel Szentjében. Ézs. 29:19 Károli.

Nagyon nagyon sok van még. A gond azonban az, hogy félre értjük ezt a kifejezést. Egyikünk sem tudja igazán, hogy mi a szelídség.

Az igazság az, hogy a szelídség és a gyengeség a skála teljesen ellentétes végein találhatók. Valójában, a görög szó a gyengeségre szó szerint "kordában tartott erőt" jelent. A betört vad csődőrt írták le így. A csődőrnek még mindig meg van ugyan az az ereje, mint amikor vad volt, de már kordában van tartva. Valójában ez erő üvegbe zárva a mester használatára. Isten nem akarja, hogy gyenge legyél, azt akarja, hogy szelíd légy. Az Ige azt tanítja, hogy ez az egyik kulcsa a stressz csökkentésének az életedben.

Itt egy egyszerűbb magyarázata a szelíd szónak: Engedd el, engedd át az Úrnak. Ez a szelídség lényege. Ez az, amikor megadod magad, aláveted magad és beleegyezel abba, amit Isten véghez akar vinni az életedben. Ez az, amikor hagyod, hogy Isten, Isten legyen az életedben. Engedd el és engedd át az Úrnak.

Nem tudok jobb kifejezést, ami többet tehetne a fizikai és érzelmi egészségedért, mint ez. Ha elkezded gyakorolni az éltedben, enyhít a stresszeden és kizárja az aggódást. Ha elengeded, és az Úrra hagyod, szétoszlatja a haragod, megszünteti a fájdalmat és a neheztelést.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!