2017. február 10., péntek

Az Úr Jézus Krisztus visszajövetele...5.



„… Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé, nemzetségről nemzetségre. Előtte tűz emészt, utána láng lobog; előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság; meg sem menekülhet tőle semmi.” (Jóel 2, 2-3)
„ Száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok; mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat. Egymást nem szorongatják; mindenik a maga útján halad; néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok. Betörnek a városba,…” (Jóel 2, 7-9) 
„… megszállják a várost (Jeruzsálemet), és kirabolják a házakat, megszeplősítik az asszonyokat; és a város fele számkivetésbe megy,…” (Zak 14, 2) 

„… kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért. De ebből néktek lesz tanúbizonyságotok. Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre: Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik.” (Luk 19, 12-15)

„… gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért. És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást. És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek. És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.” (Mt 24, 9-13) 

Nyomorúságos időszak lesz ez Jákóbnak. Miután az ősatyáknak tett ígérete szerint Isten nagy néppé (a világ első népévé) akarja tenni a zsidó népet, amely azt jelenti, hogy az Úr Jézus Krisztus földi uralkodásakor a Békebirodalomban, Urunk papságának szánja a teljes Izraelt, népét meg kell tisztítania bűneitől. Végül is Istennek az a szándéka, hogy Izrael azzá legyen, amire ki lett választva annakidején. Miután az Úr Jézus Krisztus hamarosan visszatér, népe megtisztítására itt az utolsó lehetőség. Az elvilágiasodás mellett, íme Izrael további bűnei:

„Papjai erőszakot tettek törvényemen, s megfertéztették, a mi nékem szenteltetett! különbséget nem tettek a között, a mi szent és a mi köz, s a tisztátalan és tiszta között különbséget nem tanítottak, s szombataimtól elrejtették szemeiket, úgyhogy megszentségtelenítettek engem. Előljárói ő közepette mint a ragadományt ragadozó farkasok: vért ontani, a lelkeket elveszteni, hogy nyerekedhessenek nyereséggel. És prófétái mázolnak nékik mázzal: hiábavalóságot látnak s jövendölnek hazugságot nékik, mondván: Így szól az Úr Isten! holott az Úr nem beszélt. A föld népe nyomorgatást cselekszik és ragadományt ragadoz, a szűkölködőt és szegényt sanyargatja, s a jövevényt törvénytelen nyomorgatja.” (Ez 22, 26-29)

A Békebirodalomba a zsidók közül csak az mehet be, aki most ebben a nagy nyomorúságban bűnbocsánatot nyer, megtér, újjászületik, és az Úr Jézusba vetett hitében mindvégig kitart. Isten nem tartóztatja fel az Izraelre rontó Sátánt és szövetségeseit, hanem népe megtisztulása érdekében eltűri azok ténykedését. Bár Isten az elpecsételéssel kiválasztott Izrael fiai közül 144000 főt, és ezek Igehirdetéseire sok zsidó ember tért meg, egyikük sem kerülheti el azokat az Isten által engedélyezett próbákat amelyek fényt derítenek arra, ki az aki valóban hűséges és ki az aki nem, ki az aki mindvégig kitart, és ki az aki nem.

„… így szól az Úr: a két rész kivágattatik (a zsidók közülés meghal, de a harmadik megmarad rajta. És beviszem a harmadrészt a tűzbe, és megtisztítom őket, a mint tisztítják az ezüstöt és megpróbálom őket, a mint próbálják az aranyat,…” (Zak 13, 8-9)

„Bizony mondom néktek, hogy e nemzetség el nem múlik, mígnem mind ezek meglesznek. Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.” (Mt 24, 32-33)

Olvashattuk a korábbiakban, hogy a Fenevad uralkodása három és fél év elteltével fordulóponthoz ér. Az első időszak nagy sikerei után, mint láthattuk, nehézségei támadnak először a szentekkel, majd háborúba keveredik Izraellel. Győzelméhez mozgósítja az egész világot. Eközben az Úr Jézus Krisztus, a Fenevad birodalmára, egyben az istentelen, gonosz világra, rászabadítja az addig irgalomból féken tartott erőket, csapásokat.

„… az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.” (Mt 24, 26)

A Biblia felsorolja az összes ítéletet, mi csupán egy válogatott közlést adunk belőle. A leírt Igék alapján (Jel 8, 8-11) valószínűsítjük, hogy aszteroidák csapódnak be a Földbe. Ezek várhatóan, úgy találják el a Földet, hogy annak Nap körüli forgása lelassul, és a Naphoz közelebbi pályán kering tovább, magával rántva a Holdat is. Másrészt az aszteroidák olyan szögben találják el bolygónkat, hogy emiatt felgyorsul a Föld tengely körüli forgása. (Itt csak csekély mértékű eltérésekről lehet szó, de azok kihatásai jelentősek lesznek.) A tengely körüli forgás felgyorsulása azt eredményezi, hogy rövidebb lesz egy nap. A Biblia így ír ezekről: 

„És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.” (Mt 24, 20)

„És a holdnak fénye olyan lesz, mint a napnak fénye, és a napnak fénye hétszer nagyobb lesz, olyan, mint hét napnak napfénye;…” (Ézs 30, 26)

„És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak.” (Jel 16, 9)
„… támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, a kiken vala a fenevad bélyege, és a kik imádják vala annak képét.” (Jel 16, 2) 

Az aszteroidák becsapódása következtében a tengeren lévő hajók és a tengeri élőlények elpusztulnak, a folyók vizei ihatatlanná, mérgezővé válnak (Jel 16, 3-4), hatalmas földrengés lesz, a népek városai leomlanak (Jel 16, 18-19).

„… és lőn… (a Fenevad) országa setét; és rágják vala az ő nyelvöket a kín miatt, És káromlák a menny Istenét az ő kínjaik és fekélyeik miatt; és meg nem térének az ő cselekedeteikből.” (Jel 16, 10-11)

„És nagy jégeső, mint egy-egy tálentom, szálla az égből az emberekre; és káromlák az Istent az emberek a jégeső csapásáért; mert annak csapása felette nagy.” (Jel 16, 21)

Figyelem! Az akkori súlymértékegységek szerint egy tálentum, ma kb. 43,5 kg-nak felel meg.

Olyan nyomorúság lesz, amilyen még nem volt a világ kezdete óta, és nem is lesz soha, olvashatjuk Máté evangéliumában. (Mt 24, 21) Izrael népének kiírtása és hadserege harci erejének megtörése érdekében olyan fegyverek bevetésére is sor kerül akkoriban, amelyeket János apostol leírt ugyan, de azonosításukra talán csak napjainkban nyílik mód. Meglátásunk szerint, ezek az alábbiak:

Folytatás holnap
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!