2017. február 16., csütörtök

Al Gore a rockkoncerten...2.



Vajon mi történt volna, ha egy kicsivel körültekintőbbek a vallási vezetők, ha egy kicsivel jobban utánanéznek a dolgoknak, ha igyekeztek volna minden információt begyűjteni Urunkról, ha csak egy kicsivel nagyobb bennük az érdeklődés Isten dolgai iránt? Felismerhették volna az idők jeleit.

A jövőbeli események közül világkorszakunk egyik utolsó epizódjára irányítanánk most a figyelmed. Ha csak aprócska jelként is, de szeretnénk számodra bemutatni, hogy bizonyos dolgok megértéséhez már érettek a feltételek. Ehhez a Jelenések könyvéhez kell lapoznunk.

„Azután láték más fenevadat feljőni a földből,… úgy szól vala, mint a sárkány; És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat,… És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára. És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét,… És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,…” (Jel 13, 11-15) 

Az Úr Jézus Krisztus visszajövetelét közvetlenül megelőző, mintegy három és fél éves időszakban Izrael végtelenül nehéz helyzetbe kerül. Hiszen amellett, hogy ellensége a világuralomra jutott, Sátán erejével rendelkező Fenevadnak (a 144000 elpecsételt zsidó, és az evangélizálásuk nyomán hitre jutott zsidók és pogányok miatt), Izrael egyben a Fenevad szimpatizánsa is (a Fenevad és a „sokak” között létrejött /Dán 9, 27/ hétéves szerződés miatt). A „sokakkal” tehát baráti a viszony, a „kevesekkel” pedig, vérre menően ellenséges. A helyzet hatalmi szóval történő azonnali megoldására Sátán hathatós segítségével (Izrael földjéből) kiemelkedik (előáll) egy zsidó vezető, akit a Biblia hamis prófétaként nevez meg.

Ez a hamis próféta gyakorolja majd a Fenevad megbízásából Izraelben a hatalmat, és amellett, hogy káromolja a Mennyek Istenét, a zsidó nép megtévesztésére jeleket tesz, csodákat hajt végre, egyben élet és halál ura lesz. Azt olvastuk, hogy:

 „…tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.” Tudjuk, hogy a Fenevad „…eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, És a gonoszságnak minden csalárdságával…” (2 Thessz 2, 9-10), nyilván ez jellemzi majd szövetségesét is.

Ha láttad az utóbbi évek hollywoodi filmjeit láthattad, hogy az egyes jelenetek élethű bemutatásához, az illúziókeltés érdekében a pirotechnikai effektek arzenálját képesek a rendezők felvonultatni. A robbantásos és tüzes jelenetek a leglátványosabbak, szinte kimaradhatatlanok az akciófilmekből. A filmesek számára ma már nincs az a képsor vagy jelenet, amelyet ne lehetne leforgatni, amelyhez ne állna rendelkezésre a megfelelő technikai háttér, technikai trükk. A kívülállóak pedig csak ámulnak és csodálkoznak, el vannak kápráztatva! És valószínűleg, a gonoszság minden csalárdságát bevető hamis próféta is él majd ezekkel a lehetőségekkel, amikor „…tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.” De ezzel még nincs vége a hamis próféta megtévesztő cselekedeteinek. „… azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét,… És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is,…”


Folytatás holnap




























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!