2017. február 8., szerda

Az Úr Jézus Krisztus visszajövetele... 3.



János azt az időszakot látta a mennyben, amikor már az elragadtatás megtörtént, és következnek az ítéletek. A látomásból két dolgot szeretnénk kiemelni: „… Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg meg nem pecsételjük a mi Istenünk szolgáit az ő homlokukon.” Tehát az itt maradtak között lesznek olyanok, akiket az angyalok, még azelőtt kiválasztanak Isten szolgálatára, mielőtt az ítéletek megkezdődnének. A másik, amire felhívnánk a figyelmet, hogy az elpecsételtek, kiválasztottak valamennyien a zsidó nép közül valók. „… Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből.” Tekintve, hogy Jákób (Izrael) fiainak száma tizenkettő volt, így az angyalok, minden törzsből azonos számban pecsételnek el. Íme, ha bármi történik is, „… így az egész Izráel megtartatik,…”! Kiválasztásukkal tehát Istennek kettős célja van. Egyrészt kiválasztott magának egy meghatározott létszámú szolgálói kört, mondjuk ki, választott Magának (a Gyülekezet hazahívását követően) egy újabb szolgáló papságot, másrészt további céljai érdekében gondoskodott arról, hogy Izrael fiaiból képezzen egy magot, egy maradékot.

Tudjuk, hogy a zsidó nép történelme során többször került különféle birodalmak fogságába. Ilyenkor saját földjüktől távoli tájakon hontalanul más országokban kellett élniük. Róma idejében, Jézus Krisztus halála után, még inkább szétszóródtak. A Messiás megölése miatt folyamatos üldöztetéseknek voltak kitéve, számtalanszor kényszerültek menekülésre, addigi otthonaik újbóli elhagyására. Elmondhatjuk, hogy mára szinte valamennyi földrészen és valamennyi országban élnek zsidó közösségek, így a zsidóság, mint nép, szinte a világ valamennyi nyelvét ismeri, úgy is mondhatnánk anyanyelvi szinten.

Úgy gondoljuk, hogy a Gyülekezet elvitelével, a pogányok teljes számban való bejutásával, elérkezett annak az ideje, hogy Isten egy újabb lehetőséget adjon népének arra, hogy Őt szolgálja. Miután erre az elpecsételéssel kiválasztotta maga számára a legmegfelelőbb személyeket, (kijelentés nélkül ugyan, de) arra következtetünk, hogy ők lesznek azok, akik a Gyülekezet helyébe állva hirdetik majd az örök evangéliumot. Ahogyan kifejtettük, ezt nyelvi nehézségek nélkül meg tudják tenni a világ minden részén.

(Az elpecsételésről szóló Igék előtt azt írtuk, hogy az elragadtatás után itt maradtaknak „Számítaniuk kell… arra, hogy ettől az időtől kezdve Isten elfordul tőlük,…” S lám, Isten szeretete, minden emberi értelmet meghaladó! Még az itt maradtak elé is ad egy utolsó utáni esélyt, egy szűkre nyitott kaput. Aki akar, természetesen már sokkal nehezebb körülmények között és más végső elbírálással, de még bejuthat a mennyek országába.)
Nyilvánvaló, hogy az elpecsételtek azok közül a vallásos zsidók közül kerülnek majd ki, akik máig úgy tartják meg a zsidó hagyományokat, mint Isten parancsolatait és imádják Istenüket, várják a megjövendölt Messiást, Isten felkentjét. És miután kiválóan ismerik az Ószövetséget, csak meg kell nyitni az értelmüket, le kell venni a leplet a szívükről, és megértik az Ószövetségre épülő Újszövetséget. Jézus Krisztusban azonnal felismerik majd Isten Fiát, Isten Bárányát, megértik az üdvösség kérdésében Isten akaratát, és megértik a Gyülekezet titkát is. Rádöbbennek arra, hogy Jézus Krisztus az ő Uruk, Akinek még terve van velük. Megnyílik a szemük arra is, hogy lássák egy olyan új, Isten akaratából létrejövő birodalom eljövetele közeleg, amelyben az Úr Jézus Krisztus uralkodik majd királyként.

Képzeljük el, hogy a világ még fel sem ocsúdott az elragadtatás feletti döbbenetéből, amikor a zsidók közül némelyek (a 144 000) előállnak azzal, hogy bizonyítani tudják a Szentírással: nem valami idegen galaxisból érkezett földönkívüli civilizáció támadta meg a Földet, nem holmi UFO-k vitték el az embereket és nem válogatás nélkül, hanem előre megjövendölt módon az Úr Jézus Krisztus mentette ki innen az övéit. Akiket Magával vitt, valamennyien Istenfélő, megtért, újjászületett, igaz hívők voltak, akik láthatatlan Gyülekezetként éltek közöttünk. Hirdetik majd azt is, hogy az emberiség a végzete felé halad, gonoszsága miatt Isten haragjával kell szembenéznie. Kijelentéseik hihetetlen felháborodást váltanak majd ki, hiszen egyrészt a világ vallásai saját tagjaikat tartják igaz hívőknek, és ha ez így van, márpedig szerintük igen, akkor ők hogyan maradhattak itt, és hogyan maradhattak itt vezetőik, papjaik? Másrészt, mit akar ez a néhány zsidó bizonygatni az úgynevezett Szentírással? Azt is csak emberek írták! És különben is Ki az az Isten és Ki az a Jézus, akivel így előhozakodnak? Az is zsidó volt, nem?

Nézzük, milyen történelmi, társadalmi környezetben hangzanak el a 144 000 kijelentései! Az utolsó világbirodalom korszakában, annak nyílt színrelépésekor történik mindez. Dániel könyvéből, Nabukodonozor és Dániel látomásaiból világosan kitűnik, hogy a jelen világkorszak utolsó birodalma egy minden előzőtől hatalmasabb és kegyetlenebb birodalom lesz. Vas és cserép, vas és agyag (sár) alkotja, Isten szemében az addigi birodalmak legértéktelenebb emberi birodalma ez. A megelőző birodalmak azért kerülhettek Dániel látókörébe, mert történelmük során valamennyien kapcsolatban álltak a zsidó néppel, valamennyi meghódította, leigázta, fogságban tartotta őket. A végidők birodalma viszont, amellett, hogy szintén jelentős konfliktusba keveredik Izraellel, az egész földet bekebelezi, befolyása, uralma alatt tartja majd.  János apostol, a Jelenések könyvében így ír erről: 

„És láték egy fenevadat feljőni a tengerből,… És e fenevad, a melyet láték, hasonló vala a párduchoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagyhatalmat.” (Jel 13, 1-2) 

Miután a tengert a Biblia igen gyakran a népek szimbólumaként használja, úgy kell értelmeznünk, hogy a népek tengeréből jön elő egy újabb, fenevadként megszemélyesített emberi birodalom, tehát nem szellemi birodalom. Tulajdonságaiban hordozza az előző birodalmak valamennyi negatív sajátosságát. Erejét maga Sátán, a hazugság atyja adja, saját hatalmával, alattvalói (démonok, bukott angyalok) közreműködésével.

„… eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.” (2 Thessz 2, 9-10)

Belátható, hogy ez a birodalom egy kizárólag hazugságon és megtévesztésen alapuló olyan gonosz emberi birodalom lesz, amely (elképzelésünk szerint) gazdasági, pénzügyi, katonai erejével az egész világon uralkodik majd, mintegy fogságban tartva és totálisan kizsákmányolva azt. Olyan birodalom lesz, amelynek kíméletlen, emberietlen döntései mindenkire kihatnak, és globális intézkedései kötelező érvényűek, mindenekfelett valók lesznek. A birodalmat átmenetileg tíz király (tíz szarv) kormányozza majd, akik csupán egy rövid időre kapnak ekkora hatalmat, mert egy gyorsan feltörő személy, akit a Biblia az egész birodalmat megszemélyesítendő, szintén Fenevadnak nevez, hét évre elorozza tőlük a hatalmat, azt a látszatot keltve, mintha azok önként ajánlották volna fel számára. Tekintve, hogy a Fenevad az ördög erejével és erkölcsi értékrendjével uralkodik, így Istennel kimondottan ellenséges viszonyban áll majd, sőt leginkább abban tetszeleg, hogy Istentől el tudta hódítani a Földet, végre mindenki őt imádja, végre mindenki neki engedelmeskedik.


Folytatás holnap


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!