2017. február 7., kedd

Az Úr Jézus Krisztus visszajövetele...2.



Sajnos vallásos zsidónak minősülnek és tévelyegnek azok is, akik felvették (mára már nem kis számban) a világszerte egyre jobban terjedő arab hamis vallást, az iszlámvallást, ők zsidó muzulmánok lettek. Szintén tévelygésben vannak, és sajnos sokan vannak, akik más, különféle keleti vallásokba szédültek bele, azokban keresik boldogulásukat. De találunk a vallásos zsidók között olyan, önmagukat keresztény hívőknek valló zsidókat is, akik csak vallásoskodnak, keresztyén templomokat látogatnak, körmeneteken, szentjeik ünneplésében vesznek részt, viszont soha nem jutottak még bűnbánatra, soha nem tértek meg, nem születtek újjá, valójában Istentől nagyon távol állnak.
Őket mi álkeresztény zsidóknak nevezzük.

A felsorolás végére hagytuk: hogy ha csekély számban is, de természetesen élnek a zsidók között Izraelben, vagy bárhol a földön, újjászületett keresztény zsidók is. (Dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak!) Ők a Krisztus Gyülekezetének, Isten mai papságának a tagjai. Amikor befejezte a Gyülekezet a munkáját, az elragadtatáskor, természetesen ők is felvétetnek. 

Az elragadtatás, mint arról már szó esett, Jézus Krisztus szerint annak a legkézzelfoghatóbb jele, hogy Isten lezárja ezt a világkorszakot. Miután elment, félretolatott a Gyülekezet, elment Isten papsága, elmentek a szentek. Az itt maradtakat, miután nem éltek a kegyelemmel az Úr kiszolgáltatja bűnös vágyaiknak és kívánságaiknak. Éljenek és tévelyegjenek most már akaratuknak megfelelően Isten nélkül, megbomlott elmével, degenerált erkölcsi normáik szerint.

„És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak; Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.” (2 Thessz 2, 11-12)

Számítaniuk kell viszont arra, hogy ettől az időtől kezdve Isten elfordul tőlük, így kiáradó áldásai és féltő szeretete helyett, reájuk szabadulnak majd mindazok a pusztító erők, amelyek féken tartásáról, irgalmasságból, eddig éppen Isten gondoskodott. Mivel jelenleg minden hatalom mennyen és földön is az Úr Jézus Krisztusé, nélküle semmi nem történhet, a pusztító erők elszabadulása is csak engedélyével lehetséges, kimondhatjuk: a gonosszá vált világra zúduló szellemi és fizikai nehézségek valójában az Ő ítéletei, csapásai. János apostol, idős korában, látomásban, betekintést kapott a mennyei birodalomba. Leírásából idézünk most:

„Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szélét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára. És láték más angyalt feljőni napkelet felől, a kinek kezében vala az élő Istennek pecséte; és nagy szóval kiálta a négy angyalnak, a kinek adatott, hogy ártson a földnek és a tengernek, Ezt mondván: Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg meg nem pecsételjük a mi Istenünk szolgáit az ő homlokukon. És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve. A Júda nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt vala; a Ruben nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Gád nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; Az Áser nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Nafthali nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Manassé nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; A Simeon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Lévi nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; az Izsakhár nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; A Zebulon nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a József nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt; a Benjámin nemzetségéből tizenkétezer elpecsételt.” (Jel 7, 1-8) 


Folytatás holnap
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!