2017. február 9., csütörtök

Az Úr Jézus Krisztus visszajövetele...4.



„… a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” (2 Thessz 2, 3-4) 

„… és csodálván, az egész föld követé a fenevadat. És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele? És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék…” (Jel 13, 3-5) 

Felvetődhet a kérdés, vajon mi, a Gyülekezet tagjai megláthatjuk-e még elragadtatásunk előtt ezt a személyt, ezt a Fenevadat?  Nem.

„… tudjátok, mi tartja vissza, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni… a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia. És akkor fog megjelenni a törvénytaposó,…” (2 Thessz 2, 6-8) 

Ez utóbbi Ige, világosan leírja, hogy előbb félre kell tolatni az útból annak, aki azt visszatartja. (Figyelem! „Aki” visszatartja, és nem, „ami” visszatartja.) És ki tartja vissza? A Krisztus Gyülekezete. Ha elment a Gyülekezet, a Fenevad csak akkor léphet nyíltan a színre. Birodalma viszont már napjainkban is teljes gőzerővel épül, csaknem kész.

Anélkül, hogy a legcsekélyebb szimpátiát is éreznénk a Fenevad iránt el kell fogadnunk, hogy hét éves uralkodása alatt, hatalmas, szinte elkápráztató dolgokat visz majd végbe. (Hazugsággal, csalással, megtévesztéssel.) Meg kell tudni magyaráznia az elragadtatást, el kell oszlatnia az ebből származó félelmet, sőt totális Istentagadással ki kell ölni az emberekből az Istentudatot.

„Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak.” (Jel 13, 6)

Békét kell teremtenie, vagy hazudnia az egész földön. Fel kell számolnia a háborús övezeteket, a regionális ellentéteket (például az izraeli-palesztin konfliktust), de véget kell vetnie a terrorizmusnak is. Biztosítania kell, vagy hazudnia a világméretű gazdasági fellendülést, a globális jólétet, meg kell oldania a világméretű olajmizériát, környezetszennyezést, el kell tudnia simítani az egyes vallások közötti konfliktusokat, és sorolhatnánk. Minderre, összesen hét év áll rendelkezésére.

A Fenevad uralkodásának hét esztendejét két részre kell osztanunk. A hét év első felében sikert sikerre halmoz. „…eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, És a gonoszságnak minden csalárdságával…” Elhiteti az emberekkel, hogy minden jobbra fordult, kihasználva az informatika robbanásszerű fejlődését ellenőrzése alá von minden gazdasági folyamatot, meghamisít minden statisztikát, diktatórikus eszközeivel elfojt minden ellenállást, semmibe veszi az egyes államok jogszabályait, törvényeit, etikai hagyományait,…

Ha Izrael és a Fenevad viszonyát vizsgáljuk, azt találjuk elsődlegesen a Bibliában, hogy a Fenevad egy hét éves szerződéssel (Dán 9, 27) a zsidó nép köréből sokakat maga mellé állít. Nyilván azokat, akik céljaival, erkölcsiségével és cselekedeteivel azonosulni tudnak, sőt úgy tűnik, hogy egy békés időszak köszönt Izraelre. Alátámasztja ezt az is, hogy ebben az időszakban épül fel Jeruzsálemben a zsidók szent épülete, Isten temploma, újra megkezdődik az áldozatok bemutatása, és amint olvashattuk a Fenevad „maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” (2 Thessz 2, 4)

Uralkodása azonban hamarosan, három és fél év elteltével fordulóponthoz ér. Isten szolgái, a 144000 elpecsételt zsidó, ekkorra már olyan erővel hirdeti Isten Igéit, hogy a világ minden részén, zsidók és pogányok egyre többen megtérnek, megkeresztelkednek, újjászületnek, már itt a földön elnyerik az örök életet. Ők már szentek, az Úr Jézus Krisztuséi. Ők már nem a Fenevadat istenítik, sőt nyíltan szembefordulnak vele és Istentelen támogatóival. Sátánnak és emberének minden figyelmét a birodalom új ellenségeire kell fordítania.

„Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.” (Jel 13, 7)

Izrael nehéz helyzetbe kerül, hiszen amellett, hogy (részben a 144000 elpecsételt, és az ő evangélizációjuk nyomán hitre jutottak miatt) a birodalom ellenségeinek melegágya, egyben (a sokakkal kötött szerződés miatt) a birodalom szimpatizánsa is. A helyzet hatalmi szóval történő azonnali megoldására Sátán hathatós segítségével (Izrael földjéből) kiemelkedik (előáll) egy zsidó vezető, akit a Biblia hamis prófétaként nevez meg. Ez a hamis próféta a Fenevadat magasztalva zsarolja saját népét.

„Azután láték más fenevadat feljőni a földből,… És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat,… És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára. És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét,… És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek.” (Jel 13, 11-15)

„… megölessenek.” János apostol, válaszul, mennyei szózatot hall az égből, amely így szól: 

„… Írd meg: Boldogok a halottak, a kik az Úrban halnak meg mostantól fogva.” (Jel 14, 13)

„Azt is teszi (a hamis próféta) mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” (Jel 13, 16-17) 

A hamis próféta a Fenevad nevében elrendeli, hogy akin nincs a Fenevad megkülönböztető jelzése, az nem adhat, nem vehet, azaz nem juthat hozzá még az életben maradásához nélkülözhetetlen élelmiszerekhez sem. Aki nem veszi fel a bélyeget, önmagát ítéli halálra, tehát az elkötelezettség hiánya az életébe kerül. Ezzel szemben mit hirdetnek Isten szolgái? 

„… Ha valaki imádja a fenevadat és annak képét, és bélyegét felveszi vagy homlokára vagy kezére, Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.” (Jel 14, 9-11) 
Nyomorúságos időszak lesz ez Jákóbnak, írja a Biblia. (Jer 30, 7) A többség meggyőződésből, vagy érdekből, pusztán életben maradása érdekében Fenevad párti lesz, és lesz egy kisebbség, aki Fenevad ellenes. Ez akkor és ott annyira élet-halál kérdése lesz, hogy bujkálni kényszerülnek egymás elől az emberek, még a családtagok is. Nem ritkaság, hogy saját életben maradásuk érdekében gyerekek jelentik fel és adják halálra szüleiket és fordítva.

„Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek. És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.” (Luk 21, 16-17)

Sátán szemében amúgy is gyűlölt nép a zsidó nép, mint eredendően Isten szeretett népe, most pedig, mint közvetlen ellenség is további indulatokat ébreszt benne. Rádöbben, hogy világra szóló tervei végrehajtásában felettébb kellemetlen számára a zsidó nép, hiszen Izraelből származnak a felbujtó új tanok, Izraelből származik a Fenevad megdöntésére irányuló valamennyi kezdeményezés. Félre hát Izraellel! A Fenevaddal és a hamis prófétával együtt, elérkezettnek látják az időt arra, hogy Izraelt végleg eltiporják, elpusztítsák, letöröljék még a térképről is. A világ valamennyi uralkodóját arra szólítják fel, hogy jöjjenek el és sorakoztassák fel katonai csapataikat Izraelben. Ez meg is történik (Jel 16, 13-16), átmenetileg félresöpörve Izrael védelmi erőit az ellenség betör az országba. Már mindegy, hogy ki szimpatizál a Fenevaddal és ki nem, egyértelműen az a cél, hogy ne maradjon élve egyetlen zsidó ember sem, haljon ki Isten népe.


Folytatás holnap







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!