2021. július 5., hétfő

Napi remény...05.

ÜDVÖZÖLLEK...


Ezen a héten a feszültségről szeretnék szólni, s arról, hogy miként hat ki természetesen lelki életünkre, de családi életünkre és a munkahelyi légkörre is. A szövegek szabadon ihletődtek Joyce Meyer „Alig győzöd?” című új könyve alapján.

Egy felmérés során egy olvasó ezt osztotta meg velem: „Nem bírok a stresszel szembenézni, azaz amikor megpróbáltatásban van részem, feszült vagyok és förtelmesen tudok viselkedni a körülöttem lévőkkel.”

Ez a tanúság sajnos nem kivétel. A háztartás vezetése vagy fontos foglalkozásbeli felelősségek, sőt még Istenért végzett szolgálatok is feszültté tehetnek és kihúzhatják lábunk alól a talajt.

A feszültség kárt tesz fizikailag és érzelmileg, de lelkileg is, mert teret ad arra, hogy olyan nyomás nehezedjen ránk, ami életünknek pedig nem része. Mindez aztán kihat békénkre és benső örömünkre.

A feszültség tolvaj, elrabol mindent, amit csak tud. Az egészséget, a békét, a pihenést, a kapcsolatokat, a nevetést. A feszültség veszélyes eszköz, amit felhasznál az ellenség, hogy megakadályozzon minket abban, hogy azt a bőséges életet éljük, amit Jézus halála és feltámadása által ajándékozott nekünk.

És te? Nyomás nehezedik rád? Feszült vagy? Hadd bátorítsalak: A feszültség, amivel szemben találod magad, nem jelenti azt, hogy valami nincs rendben nálad. Csak annyit jelent, hogy ember vagy, emberi természettel.

Íme, azonban egy örömhír ma számodra: Nem kell úgy élned, mint mások. Hívőként számíthatsz Isten ígéreteire és hiheted, hogy beteljesíti benned rendkívüli tervét.

A Szentírás megvallja: „Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké.” Zsoltárok 16,11.

Isten bőséges életet tartogat számodra! Az életet és az örömöt az Ő jelenlétében találod!

Köszönöm, hogy vagy!

Eric Célérier

Dicsőség Istennek!

„Igen, ezt tapasztalatból mondom, hogy volt már olyan helyzet, hogy egyedül vagyok, de mindig tudtam és most is tudom, hogy velem van az Isten, ki lehet ellenem? Vannak megpróbáltatások, kihívások az életben majdnem napi szinten, de le kell győzzük a Sátán kísértéseit. Hiszen Jézus Krisztus már legyőzte a Sátánt, és megváltott bennünket az örök haláltól, szenvedéstől. Önmagát adta értünk a kereszthalálra, hogy aki hisz Őbenne, annak örök élete legyen, soha el ne vesszen! Köszönöm, hogy vagytok nekem!” György

Ezen a héten ezt nézd meg


Szerezzen ma neked örömet a „Csak Isten békessége oltja szomjamat” című dal.
Csak Isten békessége oltja szomjamat.
Üdvöm én tőle várom.
Igen, nyugodalmat lelkem nála lel.
Isten segítségül jön. 

https://hu.jesus.net/csak-isten-bekessege-oltja-szomjamat/


MAI IGE...


MIT TANULHATSZ EGY SZÍVROHAMBÓL?


„Ti már ismeritek (…) Isteneteknek, az Úrnak fenyítését, nagyságát, erős kezét és kinyújtott karját” 5 Mózes 11:2.

Halálközeli élményt megélt emberek beszámolójukban olyan dolgokat mondanak el, amelyeket érdemes megszívlelni: „Az élet törékeny és értékes. Úgy döntöttem, hogy kevesebb időt töltök a munkával, többet a feleségemmel és a családommal. Jobban együtt érzek az emberekkel, megértőbb és irgalmasabb lettem. Mélyebben és gazdagabban ismertem meg az Urat, mint azt valaha is gondoltam volna.” Ahelyett, hogy azt kérdezték volna: „Miért, Uram?” – azt kérdezték: „Mit akarsz tanítani ezzel a tapasztalattal?”

Nem az a baj, hogy lassan tanulunk, hanem az, hogy gyorsan felejtünk. Ezért mondta Isten népének: „Emlékezzetek arra, mit tanultatok az Úrról a vele tapasztaltak során” 5 Mózes 11:2 GNT. Ezért ahelyett, hogy a körülményeid javítását kérnéd Istentől, kérd azt, hogy használja a körülményeket a te javításodra! Az élet kötelező tanfolyam, ezért tégy meg mindent, hogy jól vizsgázhass!

Isten munkálkodik az életedben, akár tudatában vagy ennek, akár nem. „Mert nem szíve szerint alázza és szomorítja meg az embereket” Jeremiás siralmai 3:33.

Isten nem örül szenvedéseinknek, de örül a fejlődésünknek. Isten, „aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára” Filippi 1:6. Nem vall kudarcot. Miért? Mert ő nem hibázik! Ő azt „munkálja bennünk (…) ami kedves őelőtte” Zsidók 13:21.

Minden próbatétel, legyen az nagy vagy kicsi, arra a jövőre készít fel, amelyet Isten neked szánt.


Napi lelki táplálék: Jeremiás 41-44, Lukács 5:1-11, Zsoltárok 102:18-28, Példabeszédek 15:4-7.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!