2017. október 2., hétfő

Linda Canino: Napi áhítat...26.

Krisztushoz kapcsolódni...


1 Korinthus 7:21-29


Kapcsolataink mindig képviselnek valamit. Jézus azt mondta: "Amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg" (Mt. 25:40). Minden kapcsolat az életünkben képvisel valamit: akár magát az Urat, az Ő akaratát számodra, a világot, a hústestet vagy az ördögöt. Nem számít kivel, mindent az Úr jelenlétében teszünk. Szafira a megfelelő észérvekkel biztosan meg tudta magyarázni azt a döntését, hogy összeesküszik a férjével, és ehhez a döntéshez éppen házasságuk adott neki alapot. Akár tőle, akár a férjétől eredt az ötlet, bűn volt ami halált okozott. (Apcsel. 5). 

Isten nem személyválogató (Apcsel. 10:34). Még meg is védhetjük kapcsolatainkat az Írással,de Istent nem lehet megcsúfolni (Gal. 6:7-8). Jezabel ésszerűen meg tudta magyarázni, hogy amit tett, azért tette, hogy megvigasztalja férjét, a királyt és kifejezze az iránta való nagyrabecsülését, de Isten elszámoltatta őt a cselekedeteiért (1Kir. 21; 2Kir. 9:30-37). 

Kapcsolatainknak túl kell menniük a természetin. Sokan becsben tartják Máriát, Jézus édesanyját, az Úrhoz való természeti kapcsolata miatt, de Isten azért tartotta őt becsben, mert Mária tiszteletben tartotta az Ő Igéjét (Luk. 11:27-28; Luk. 1:38). A betániai Mária, elmerült az önsajnálatban, mert úgy gondolta, hogy Krisztus nem viszonozta a szeretetet a kapcsolatukban Nem fogta fel, hogy Jézus szeretete túlment az övén és természetfeletti kihatásai voltak. "Senkit nem ismerünk test szerint" (2 Kor. 5:16). Mint a feltámadott élet követei, kapcsolódj Krisztushoz másokban; azután, mint ahogy "vassal formáljuk a vasat", a te jelenléted megeleveníti őket Isten jelenlétébe (Pld. 27:17).

Folytatás holnap


https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó



ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!