2019. május 13., hétfő

Napi remény...13.

Hitetlenért imádkozni…


„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lk 19:10)

Ha megkérdeznél ötven véletlenszerűen kiválasztott embert, hogy hogyan jut el a mennyországba, elég sokféle, különböző választ kapnál. A legtöbbnek azonban az lenne az alapgondolata, hogy ki lehet (kell) érdemelned a mennybe vezető utat.

Olyan dolgokat hallanál: „Légy jó és hozd ki a legjobbat magadból” vagy „Csinálj több jó dolgot, mint rosszat”. Ezek mögött mind a munkálkodás van, nem a kegyelem.

A Rómaikhoz írt levél 3:24 versében az áll: „Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által.”

Isten azt mondja, megváltásodat ingyen kaphatod meg. Nem dolgozhatsz meg érte, nem tudod kiérdemelni, vagy megvenni.

Ez a legnagyobb különbség a keresztyénség és minden más vallás között. Minden más hitrendszer egy szóban összefoglalható: „tegyél”. Teszel bizonyos dolgokat, hogy boldog légy és a mennybe kerülj, vagy tenned kell azért, hogy valamiféle örök életed legyen és megkapd az istenség jutalmát.

A kereszténységet viszont, ha egy szóban akarod összefoglalni, akkor az a következő: „elvégeztetett”. Jézus Krisztus a kereszten megfizetett a mi megváltásunkért, és most a kegyelmét ajánlja, mint egy önzetlen, ingyen ajándékot. Ezért mondta Jézus Krisztus, amikor a keresztfán kifeszítve függött, hogy „elvégeztetett”. Mi is végeztetett el? A mi megváltásunk, szabadításunk, az a terv teljesedett be, hogy minden ember megkaphatja ezt a kegyelmet, ha kéri.

Mindannyiunk környezetében van olyan ember, akinek nincs kapcsolata Jézussal. Lehet a családban, barátok, munkatársak, szomszédok, ismerősök között. A Biblia azt mondja, imádkozzunk az ő megváltásukért. Tulajdonképpen Jézus „azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére.” (1Tim 2:4). Tehát amikor egy meg nem váltott ember megváltásáért imádkozunk, akkor olyasmit teszünk, ami Istennek kedves.

Bízhatunk abban, hogy Isten szeretete mindenhova és mindenkihez eljut. Az ő hatalma mindenható és határtalan a megbocsátása. Azok az imák, amiket olyanokért szólnak, akik nem ismerik azt a reményt, amit mi Krisztus által kaptunk, mindig meghallgatásra találnak. Szüntelenül, szívből imádkozzunk, és ne csüggedjünk el!


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez
Kikért imádkozol, akik még nem ismerik Krisztust?
Őértük, az ő jelenlétükért, hogyan adhatsz hálát Istennek?
Hogyan tudsz imádkozni azokért, akik nem értenek veled egyet, és elutasítják a Szentírást?

Íme egy minta a hitetlenekért mondott imára:
„Uram, tudom, nagyon sok ember van, akinek nincs kapcsolata veled. Talán ők tudnak rólad, hallották neved, de nem úgy ismernek, mint a személyes megváltójukat. Imádkozom azért, hogy legyen bátorságuk, hogy megnyissák szívüket, értelmüket és életüket feléd. Uram, segíts az ő hitetlenségükön. Hadd tudjanak ők is bízni benned és tudjanak téged szeretni. Használj engem hitük erősítésére, mint közvetítőt. Tégy kitartóvá az imádkozásban!”

Rick Warren „Tapasztald meg Isten erejét az imán keresztül” c. könyvéből.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!