2019. július 8., hétfő

Napi remény...08.

Nem kell együtt élned a bűnnel


"Az aki visszautasítja, hogy belássa hibáit, sosem lehet sikeres. De ha megvallja és elhagyja azokat, még egy esélyt kap." (Példabeszédek 28:13, TLB fordítás).

Isten mindig kész új esélyt adni. Ez a kereszténység egy alapköve. Mindannyian meggondolatlanok voltunk. Mind elszúrtuk. A Biblia azt mondja: "Egy ember sincs a földön, aki mindig jó és sosem vétkezik" (Prédikátor 7:20, NLT fordítás).

Isten nem akarja, hogy nehéz bűntudattal élj együtt életed minden meggondolatlanságáért. A bűn lerombolja a magabiztosságod, megrongálja a kapcsolataidat, a múltadhoz kapcsol és még az egészségedet is károsítja. Olvastam néhány éve egy tudósítást, ami azt állította, hogy a kórházban lévő emberek 70 százaléka hazatérhetne, ha tudnák, hogyan nyerhetnek feloldozást bűnükből.

Isten ennél sokkal jobbat akar számodra. Nem akarsz bűnnel élni. Itt egy másik fontos igazság, amibe belekapaszkodhatsz: nem is kell.

Isten azt akarja, hogy az ígéret és a remény tudatával élj. Isten még az életed buta döntéseidből is tud jót kihozni, ha átadod neki a bukásaidat.

Hogyan teheted ezt meg?

Valld meg Istennek, hogy hibáztál. Ez Őt nem lepi meg, és nem változtatja meg a felfogását rólad. Remélem, ezt a lépést megteszed ma. Ha igen, itt van az, amit Istentől ezután várhatsz:

Isten azonnal megbocsát. Abban a pillanatban, mikor megvallod neki a bűnödet, Ő megbocsát neked.

Isten önként, szabadon, ingyen bocsát meg. Nem kell kiérdemelned, és sosem tudnál rászolgálni.

Isten teljesen megbocsát. Teljesen tisztára mos a bűntől.

Ha a bűn és a szégyen beszennyezett, hajlamos leszel állandósítani a problémát. Azt mondod magadnak, hogy elrontottad, tehát rossz ember vagy. S mivel rossz ember vagy, elhiszed, hogy újra el fogod rontani. Ez egy ördögi kör, amiből gyakran nem látjuk a kiutat - legalábbis, nem magunktól.

Egy önmagad feletti erőre van szükséged. Egy Megmentőre. Jézusra.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Hogyan látod, miként van befolyással a bűn más emberek életére fizikailag, mentálisan, érzelmileg és lelkileg?
Mi tart vissza az Istentől való bocsánatkéréstől?
Mi az, amiért ma bocsánatot kell kérned?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!