2019. október 17., csütörtök

Napi remény...17.

Isten családja segít, hogy növekedj a tanítványságban.


„Krisztus Teste tökéletesen összeilleszkedik. Amint mindegyik rész végzi a saját feladatát, ezzel segíti a többieket a növekedésben, így az egész test egészséges, növekszik, és telve van szeretettel.” Efézus 4:16, NLT fordítás, 2.kiadás.

Isten nem akarja, hogy szellemi kisbaba maradj. Azt mondja: „Nőj fel! Nem akarom, hogy egész életedben szellemi csecsemő maradj! Azt akarom, hogy válj olyanná, mint Krisztus! Azt akarom, hogy növekedj!”

Azonban ezt meg kell értened: Egyedül, magad nem tudod megtenni. A kisbabák sem tudnak a maguk erejéből felnőni. Szükségük van családra. És neked is szükséged van egy szellemi családra, éppúgy, ahogy szükséged volt valaki segítségére, amikor fizikailag fiatal voltál, hogy felnövekedj.

A Biblia azt mondja: „Krisztus Teste tökéletesen összeilleszkedik. Amint mindegyik rész végzi a saját feladatát, ezzel segíti a többieket a növekedésben, így az egész test egészséges, növekszik, és telve van szeretettel.” Efézus 4:16, NLT fordítás, 2. kiadás.

Lelkipásztorként az a feladatom, hogy biztosítsam az növekedést az emberek számára a gyülekezetünkben. Ez a feladata minden pásztornak, gyülekezeti vezetőnek, Biblia tanulmány vezetőnek, kiscsoport vezetőnek. Tény, hogy a Biblia ezt mondja ezekről az emberekről: „Az a rendeltetésük, hogy felkészítsék Isten népét a szolgálatra, és építsék Krisztus testét, míg eljutunk az érett felnőttkorra, felnövekszünk Krisztushoz, aki a minta.” Efézus 4:12-13, GW fordítás. A Saddleback Gyülekezetben mindig ezen gondolkozunk: „Uram, hogyan segíthetjük őket a növekedésben?”

A Bibliának van egy szava erre a növekedésre. Úgy hívja, tanítványság. A tanítványság a szellemi csecsemőkortól a szellemi felnőtté válás folyamata. Azt jelent, hogy növekszel a hitedben. Erősödsz. Fejleszted az izmaidat.

Hogyan növekedhetsz tanítványként?

A Biblia elmondja az ApCsel 2:41-42, 46-ban, hogyan növekedtek az első gyülekezetben: „Azok, akik hittek … bemerítkeztek, és csatlakoztak a gyülekezethez – azon a napon mintegy 3.000 ember. A hívők mindannyian odaszánták magukat az apostolok tanítására, a közösségre, ételük megosztására (beleértve az úrvacsorát is) és az imádságra. Minden nap, rendszeresen együtt dicsőítették az Urat a templomban, a házaikban kis csoportokban összejöttek úrvacsorázni, és hálaadással, nagy örömmel megosztották az ételüket.” NLT 2.kiadás / TLB fordítása.

Először hiszel. Aztán bemerítkezel. És fontos, hogy válassz egy gyülekezeti családot, vegyél részt a nagy gyülekezeti Istentiszteleten, dicsőítésben és a kiscsoportos közösségben. Tanulj a gyülekezetben a vezetőktől. Tanulj a társaidtól. Kötelezd el magad, hogy szellemileg növekedj, mint tanítvány, mint Krisztus Testének tagja!


Beszéljetek róla
Mi tart vissza attól, hogy csatlakozz egy gyülekezeti családhoz?
Hogyan növekednél, mint tanítvány, ha csatlakoznál Krisztus Testéhez?
Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy más emberek szerepet játsszanak a te szellemi növekedésedben?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!