2019. október 23., szerda

Napi remény...23.

Tartsd szem előtt Isten tervét az életedre


„Aki hagyja magát eltántorítani attól a munkától, amit én tervezek a számára, az nem alkalmas arra, hogy Isten királyságában éljen!” Lukács 9:62, TLB fordítás.

Emberek ezreivel találkoztam, akik azt mondták, hogy szeretnék, ha Isten használná őket, ám Isten soha nem fogja őket használni. Hogy miért? Mert túl elfoglaltak. Megvannak a napi saját teendőik; saját terveik, álmaik és törekvéseik vannak, és nincs már másra idejük! Elfoglaltságaik közepette megpróbálnak kimetszeni egy kis szeletet életük tortájából és ezt mondják: “Ezt Istennek adom.” De ez így nem működik.

Ha komolyan szeretnéd, hogy Isten használjon, akkor meg kell kérdezned Istentől: 
Uram, mi az, amit el kell engednem?
Mi az, amit el kell hagynom?
Milyen akadályok tartanak vissza engem attól, hogy azt a pályát fussam, amire te elhívtál?

Számtalan különböző akadály fog visszatartani attól, hogy Isten terve megvalósuljon az életedben. Az egyik legnagyobb az, hogy a figyelmedet más dolgok vonják el. Jézus ezt mondja a Lukács 9:62-ben: „Aki hagyja magát eltántorítani attól a munkától, amit én tervezek a számára, az nem alkalmas arra, hogy Isten királyságában éljen!” GNT fordítás.

Íme néhány azok közül, amik esetlegesen el tudnak téríteni életed küldetésétől:

Mások elvárásai.
El kell döntened, hogy az életben elsődlegesen kinek akarsz a kedvében járni. Csupán egyetlen egy valaki lehet az első helyen.

Hobbik.
Semmi rossz nincs ezekkel, ám ha elvonnak és visszatartanak a legfontosabb dolgoktól, akkor el kell engedned ezeket.

A múltad.
Lehet, hogy nem vagy hajlandó elengedni a múltad – például egy bűnt vagy neheztelést, vagy a gyászt. De ha a múltban leragadsz, akkor nem tudsz továbblépni a jelenben, sőt nem fogod tudni megtenni azt sem, amit Isten számodra tartogat a jövőben. A múltad már a múlt. Vége van! El kell engedned.

Mit kell elengedned? A Biblia az 1 Korinthus 10:23-ban ezt mondja: „Minden megengedett, de nem minden segít."HCSB fordítás.

Mit jelent ez? A következőt: nagyon sok dolog van, ami nem feltétlenül rossz, hanem csak egyszerűen felesleges. Az élet gyakran választás elé állít, hogy azt tegyük, ami jó, vagy azt, ami a legjobb.

Ha Sátán nem tud rábírni a rosszra, akkor elfoglalttá tesz. Annyira elfoglalttá tesz, hogy nem lesz időd a fontos dolgokra – hogy időt tölts Istennel, hogy a szolgálj vagy misszionáriusként dolgozz.

Egyszerűsítened kell az életed és el kell távolítanod a zavaró tényezőket ahhoz, hogy Isten használni tudjon. Ne próbálj meg mindent csinálni. Inkább azt tedd, ami a leginkább számít!


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Mik a legfontosabb dolgok az életedben?
Azok a jó dolgok, amiket első helyre tettél az életedben, mi módon vonnak el a legfontosabb dolgoktól és attól a küldetéstől, amit Isten számodra tervezett?
Miért vonják el a figyelmünket olyan könnyen azok a dolgok, amelyek jók ugyan, de mégsem Isten legjobb tervei a számunkra?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!