2020. július 19., vasárnap

Napi remény...19.

Isten Igéje: amit hiszel, aszerint cselekszel


„De soha nem szabad abbahagynod, hogy keresd a tökéletes törvényt, amely szabaddá tesz. Isten minden tevékenységedben megáld, ha figyelsz és engedelmeskedsz, és nem csak hallod és elfelejted” Jak 1:25 CEV fordítás.

Sokan ismerik a Bibliát, de ahhoz, hogy ez áldás legyen számunkra, úgy is kell cselekednünk, ahogy a Biblia mondja.

Hogy a hited szerint cselekszel, azt jelenti, hogy a magatartásod és a hozzáállásod tükrözi mindazt, amit igaznak gondolsz. Úgy is mondhatnánk, hogy a Bibliának csak azokat a részeit hiszed el, amit a gyakorlatban meg is valósítasz.

Ha az, amit hiszel, nem változtatja meg az életed, akkor valószínűleg nem is igazán hiszed. Amikor egy nehéz döntés előtt állsz, emlékezz ezekre a sorokra:„Isten útja tökéletes. Az Úr összes ígérete igaznak bizonyul. 2 Sám 22:31 NLT fordítás.

Amikor Isten Igéjét követed, és Isten akarata szerint cselekszel, képes leszel a helyes dolgot a megfelelő időben megtenni.

Viszont ahhoz, hogy Isten Igéjét a gyakorlatba is átültethesd, meg kell azt ismerned. Ez azt jelenti, hogy nem csupán átfutod vagy lapozgatod a Bibliát, remélve, hogy valami rád ragad. Minden nap időt kell fordítanod a Biblia tanulmányozására.

Sokféle módon elsajátíthatod Isten Igéjét. Írhatsz például bibliai verseket kártyákra, és kiragaszthatod azokat oda, ahol egész nap szem előtt vannak. Eltárolhatod a szívedben az Igéket úgy is, hogy kívülről megtanulod azokat. És hallgathatod a Szentírást a mobiltelefonodon is.

Igazából nem az számít, hogy milyen módszereket vetsz be Isten Igéjének elsajátítására. A lényeg, hogy tanulmányozd, megtanuld, és – nem utolsó sorban – alkalmazd azt az életedben! Ha ezt teszed, olyanfajta szabadságot fogsz megtapasztalni, amit nem tudnak befolyásolni a mindennapi problémák és kihívások.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Miként segíthet Isten Igéjének rendszeres tanulásában az, ha ezt egy barátoddal együtt csinálod?
Mit tudnál tenni azért, hogy jobban megismerd Isten Igéjét?
Hogyan tapasztaltad már azt, hogy Isten cselekedett egy bizonyos helyzetben, amikor alkalmaztad az ő Igéjét?
Milyen gyakorlati lépést fogsz tenni ezen a héten annak érdekében, hogy következetesebbé válj Isten Igéjének tanulásában? Milyen módszerekkel lehet a megtanultakat a gyakorlatba is átültetni?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!