2020. december 19., szombat

Napi remény...19.

Soha nem érsz el Isten szeretetének végére...


„Örök életet adok nekik, és soha nem vesznek el; senki nem fogja kiragadni őket a kezemből.” (Jn 10,28 NIV)

Amikor a gyerekeim még kicsit voltak, elvittem őket a Grand Canyonhoz. A két fiam különösen izgatott volt, folyton ide-oda rohangált. Fogtam a kezüket amikor felmentünk a szélére, de ők mindig el akarták engedni. Semmiképp és semmi pénzért sem engedtem volna el a kezüket. Apjukként túlságosan szerettem őket ahhoz, hogy ezt tegyem.

Miután a kezedet az Isten kezébe teszed, lesz idő, amikor el akarod engedni; de nem számít, hogyan változnak az érzéseid vagy a körülményeid, Isten rendületlen, biztos és hűséges marad. Amikor keresztény leszel, Isten megígéri, hogy megtart és megőriz téged amíg a mennybe jutsz.

Jézus ezt mondta: „Örök életet adok nekik, és soha nem vesznek el; senki nem fogja kiragadni őket a kezemből” (Jn 10,28 NIV).

Voltak az életemben olyan időszakok, amikor azt mondtam: „Istenem, most nem igazán jó Jézus követőjének lenni. Most egy kicsit szeretném elengedni a kezed.” Isten erre így válaszolt: „Nos, lehet, hogy te szeretnél elengedni, de én nem engedlek el. A kezemben tartalak, és senki nem tud téged kiragadni onnan.”

Egyszer ezt mondta nekem valaki: „Senki nem tud kiragadni az Isten kezéből, csak te magad tudsz kiugrani onnan.”

Szerinted mekkora Isten keze? Olyan kicsi, hogy eljuthatsz a szélére? A Ő keze nagyobb, mint az univerzum. Soha nem jutsz el Isten kezének a széléig, és soha nem érsz el Isten szeretetének a végére.

Ha egyszer újjászülettél, azt nem lehet meg nem történtté tenni. A neved kitörölhetetlen tintával és Krisztus vérével van beírva az örök élet könyvébe. Isten egyszer s mindenkorra megváltott és megmentett téged.

Nem tudod, mit hoz a jövőd vagy hány éved van hátra. Lehet, hogy mindent elveszítesz, de az üdvösségedet soha nem veszíted el. Történhetnek őrült dolgok a világban, de neked van egy szerető Atyád, aki a dolgokat számodra jóra fordítja.

Teljesen biztos lehetsz abban, hogy Isten, aki a kezében tart, soha nem fog elengedni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Gondolj vissza azokra az időkre az életedben, amikor szeretted volna elengedni Isten kezét. Milyen körülmények között voltál, amikor így éreztél?
Miután keresztények leszünk, mit gondolsz, Isten miért nem akadályozza meg, hogy vétkezzünk?
Melyek azok a bibliai ígéretek, amelyekre támaszkodhatsz, amikor kétségbe vonod, hogy Isten meg tudja bocsátani a bűnödet?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!