2021. június 11., péntek

Napi remény...11.

FÉLELEM A JÖVŐTŐL....


Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Jeremiás 29:11.

Félelem, aggódás, pánik. Ezek az érzelmek úgy tartanak fogva, mint ahogy a macska belemélyeszti a karmait a fa törzsébe, és nem mer sem a biztonságot nyújtó ágra kimászni, sem a földre lehuppanni. Az ilyen pillanatokban mintha megbénítana minket a félelem. A jövőtől való félelmünkben mintha megvakulnánk, és nem látjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten készített nekünk.

Az Ószövetségi Izráel helyzete is hasonló volt. Vereséget szenvedtek, és el kellett hagyniuk a hazájukat. Bizonytalan jövő előtt álltak. Jeremiás próféta szavain keresztül viszont Isten olyan jövőt ígért a népének, ami túlmutatott az éppen aktuális helyzetük gyötrelmein. Olyan jövőt, amelyben megújul az Isten iránti bizalmuk.

A Jeremiás 29:11-ben Isten arra bátorít, hogy bízzunk az Ő jó tervében és jóságában. Már megírta az életünk történetét. Ne felejtsük el, hogy Ő a hitünk szerzője és beteljesítője.

Mi miatt aggódsz jelenleg? Emlékezz arra, hogy Jézus azért halt meg, hogy mi bővölködő életet élhessünk. Amikor félelem tölt el a jövőnk miatt, emlékezzünk vissza arra, hogy olyan Istent szolgálunk, aki nemcsak a javunkat akarja, de a legjobbat akarja adni. Isten mely tulajdonságait kell ma szem előtt tartanunk, hogy Rá tudjuk bízni a jövőnket?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Igédben megmutattad, hogy már készen áll a terved az életemre. Segíts, hogy egyre inkább tudjak benned bízni, és bele tudjak kapaszkodni abba, hogy ki vagy Te. Bocsásd meg, hogy sokszor kételkedem a jóságodban és hűségedben. Köszönöm, hogy a félelmeim ellenére is szeretsz. Mutasd meg továbbra is, hogy mi a terved az életemmel, amikor jónak látod. Jézus nevében, Ámen.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


https://www.bible.com/hu/reading-plans/11262-felelem-es-aggodalom
fotó:https://www.pexels.com/hu-hu/foto/fekete-feher-szemely-kezek-no-568027/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!