2018. október 6., szombat

Napi remény...277.

Tanulj meg szünetet tartani és imádkozni, mielőtt újabb feladatot vállalsz!


„Csapdába kerülsz, ha meggondolatlanul odaszentelsz valamit és csak később fontolod meg az ígéreted.” (Példabeszédek 20:25)

Tőr az embernek meggondolatlanul mondani: szent, és a fogadástétel után megfontolni." Péld. 20:25 Károli.

Amikor megtanulsz szünetet tartani és imádkozni, mielőtt döntést hozol, azzal el tudod érni, hogy az életed tempója kezelhetőbb legyen.

A Példabeszédek 20:25 szerint: „Csapdába kerülsz, ha meggondolatlanul odaszentelsz valamit és csak később fontolod meg az ígéreted.”

Tőr az embernek meggondolatlanul mondani: szent, és a fogadástétel után megfontolni." Péld. 20:25 Károli.

Mit mond ezzel Isten? Előbb gondold át a dolgot, azután tégy ígéretet! Előbb vedd fontolóra az ajánlatot és csak azután dönts! Elmélkedj rajta, mielőtt választanál! Vizsgáld meg jól, mielőtt kiválasztod! Imában és kellő óvatossággal gondold végig a meglévő kötelezettségeidet és azután dönts! Tarts szünetet és imádkozz, mielőtt döntesz! Így tudod lelassítani az életed.
A saját káromon tanultam meg, hogy nem adhatok hozzá újabbnál újabb feladatokat a teendőimhez, anélkül hogy bizonyos feladatoktól megválnék. Amikor elvállalsz egy új feladatot, egy másiktól mindig meg kell válnod.

Egyik mentorom, Peter Drucker, mondta nekem mindig: „Ne azt mondd, milyen új dolgot kezdtél el! Mondd inkább, mi az, amivel már nem foglalkozol!” A vezetők ismertetőjele, hogy tudják, mit kell abbahagyni és mitől kell megválni. Ha mindkét végén égeted a gyertyát, akkor nem vagy olyan okos, mint hinnéd. Ki fogsz égni!

Nehezedre esik bármit is kiiktatni a teendőid közül? Amikor eléd kerül egy lehetőség, a következő három dolgot kell tenned:
Kérdezd meg magadtól: „Megéri?” Megéri az idődet, az energiádat, az erőfeszítésedet, a hírnevedet vagy a pénzedet?

Kérdezd meg magadtól: „Mit fogok feladni?” Vedd figyelembe, hogy mibe fog ez neked kerülni!

Tanulj meg nemet mondani! Ez a leghatékonyabb eszköz, amivel időt takaríthatsz meg.

Meg kell tanulnunk megtenni ezt a három lépést és imádkozva megállni egy kis időre, mielőtt újabb dolgokat adunk hozzá az amúgy is túl sok teendőnkhöz!

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!