2018. október 25., csütörtök

Napi remény...296.

Mielőtt bosszút állnál, gondold végig, hogy mibe kerülhet!


 „Az értelmesek uralkodnak a haragjukon, de a hirtelen természet óriási bolondságot mutat.” (Péld 14:29, NLT fordítás)

„A haragra késedelmes bővelkedik értelemmel; aki pedig elméjében hirtelenkedő, bolondságot szerez az.” Péld. 14:29 Károli.

Ha kiszámolod a harag árát, akkor kisebb valószínűséggel fogsz haragra lobbanni, amikor valaki megbánt vagy felbosszant.

A Biblia nagyon világosan beszél a kontrollálatlan haragról.

„A haragos ember csak gondot okoz, a hirtelen természetű sokféle bűntettet követ el.”(Péld 29:22, NCV fordítás)

„A haragos háborgást szerez; és a dühösködőnek sok a vétke.” Péld. 29:22 Károli.

„A forró természet vitát szít.” (Péld 15:18a, TEV fordítás)

„A haragos férfiú szerez háborúságot; „Péld. 15:18a Károli.

„A hirtelen természet óriási bolondságot mutat.” (Péld 14:29b, NLT fordítás)

„…aki pedig elméjében hirtelenkedő, bolondságot szerez az.” Péld. 14:29b Károli.

Amikor dühös leszel, annak ára van. Bajba fogsz jutni. Vétkezni fogsz. Vitát, veszekedést okozol majd. Hibát követsz el.

Amikor háttérbe szorul a higgadtságod, mindig veszítesz; lehet, hogy tiszteletet, a családod szeretetét, az egészségedet vagy a munkahelyedet.

Lehet, hogy a haragot az emberek motiválására használod, hogy jobban tegyék a dolgukat. Ne tedd ezt! Lehet, hogy rövidtávon eredményes, de hosszú távon még nagyobb haragot szül; elidegenedés, közöny lesz az eredménye.

Mennyi kisgyerek idegenedik el az apukájától és az anyukájától a kontrollálatlan haragja miatt. Mennyi ember idegenedik el a barátjától, barátnőjétől, férjétől, feleségétől, mert nem tud uralkodni magán. A harag minden másnál gyorsabban rombolja a kapcsolatot.

Tehát, amikor valaki elkezd felidegesíteni, kérdezd meg magadtól a hirtelen reakció előtt, „Valóban vissza akarok ütni? Valóban akarom a szükségtelen vitatkozást? Tényleg valami bolondságot akarok tenni, el akarom veszíteni a fejemet?"

A példabeszédek könyve 14. fejezetének 29. versében úgy olvassuk, "Az értelmesek uralkodnak a haragjukon, de a hirtelen természet óriási bolondságot mutat.”

„A haragra késedelmes bővelkedik értelemmel; aki pedig elméjében hirtelenkedő, bolondságot szerez az.” Péld. 14:29 Károli.

Amikor valaki megbánt, a megtorlás helyett kérd Istent, hogy segítsen uralkodni a haragod felett. Ő bizonyosan veled lesz, megsegít, hogy elengedd a haragodat.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!