2018. október 24., szerda

Napi remény...295.

Személyesítsd meg Isten igéjét, hogy megváltoztassa az életed…


„Biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte benned a jó munkát, be is fejezi, amíg véglegesen meg nem valósul, arra a napra, amikor Jézus Krisztus visszajön." (Filippi 1:6 NLT fordítás, második kiadás)

„Meg lévén győződve arról, hogy aki elkezdette bennetek a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig:” Fil. 1:6 Károli.

Isten igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem válik személyessé. Nem a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy utcán sétáló idegenről szól. Isten igéjét a te életedre kell alkalmaznod. A Biblia nem lesz erőteljes, amíg nem lesz egyéni.

Hogyan teszed Isten igéjét személyessé? Próbáld ki a „személyesítsd meg" bibliai elmélkedő módszert. Bárki meg tudja csinálni. Nem kell semmilyen különleges eszköz hozzá és nem szükséges semmilyen magas fokú teológiai tréninget elvégezni az elsajátításához.

Egyszerűen tedd a neved a főnevek és névmások helyébe az igében. Például, ha megszemélyesíteném a János 3:16-ot, akkor valami ilyesmit írnék: „Mert Isten úgy szerette Rick-et, hogy odaadta az egyszülött Fiát, hogy ha Rick hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Vagy például a Filippi 1:6-nál: „Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick-ben, be is fogja fejezni a Krisztus Jézus napjára."

Helyettesítsd be a neved a szövegbe, és megerősíted a hited, valamint bátorítod magad.

Úgy is átírhatod a verseket, mintha Isten közvetlenül hozzád szólna. Például, a Filippi 1:6 így nézne ki: „Én, aki elkezdtem benned a jó munkát, Rick, be is fejezem teljesen."

Próbáld ki ezt, és sok rész az Igében szó szerint könnyeket fog csalni a szemedbe. Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét hozzád. Ez lesz Isten ajándéka neked! Az, hogy olvasod a Bibliád, nem csak arról szól, hogy megértsd az Ige lényegét. Arról szól, hogy megismerd az Ige szerzőjét – személyesen!

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!