2019. január 15., kedd

Napi remény...15.

Határozd el, hogy te irányítod gondolataidat!


„Eldöntöttem, hogy mindig engedelmeskedem törvényeidnek, bármik is legyenek azok.” (Zsolt 119:112, CEV fordítás).

„Az én szívem hajlik a te rendeléseid teljesítésére mindenha és mindvégig.” Zsolt. 119:112 Károli.

A legtöbb ember azért nem tud igazán hatékony lenni az életben, mert soha nem tanulta meg, hogy hogyan harcoljon elméjének csataterén.

Ha meg akarod tanulni, hogyan irányítsd az elméd, akkor meg kell szabadulnod a romboló gondolatoktól. Ez nem könnyű feladat. Három ellenség küzd veled azért, hogy megakadályozza életed megváltoztatására hozott elhatározásaid megvalósítását.

1. Az első ellenség a régi természeted.

Pál azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 7:23-ban: „Van egy másik hatalom is bennem, és ez háborúban áll velem az elmémben. Ez a hatalom a bűn szolgájává tesz engem, ami még mindig bennem van.” (NLT fordítás).

„De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.” Zsolt. 7:23 károli.

Veled is megtörtént már, hogy valami olyasmit követtél el, amit nem is igazán akartál megtenni? Ez azt mutatja, hogy csata zajlik az elmédben a régi, bűnös természeted és a jó elhatározásaid között.

2. A második ellenség maga a Sátán.

Sátán nem kényszeríthet téged bizonyos dolgok véghezvitelére, de ötleteket tud adni, és ezek a sugalmazások rendkívül erősek. Sátán folyamatosan negatív gondolatokkal tölti meg az elméd. Céljainak elérése érdekében felhasználja a körülötted lévő embereket, televíziós műsorokat vagy az elmédbe ültetett gondolatokat.

3. A harmadik ellenség a világ értékrendje.

Korunk társadalmában nem sok dolog akad, amely önmagunk fegyelmezésére ösztönözne. Gyakorlatilag a hirdetések ezt üzenik: „Ma igazán megérdemelsz egy kis lazítást. Azt tedd, ami neked tetszik! Mi kiszolgálunk téged ebben."

A Biblia a következőt mondja a János első levele 2:16-ban: „Mert mindaz, ami a világban van, — a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élet büszkesége — nem az Atyától származik, hanem a világból." (NIV fordítás).

„Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.” 1Jn. 2:16 Károli.

Ilyen ellenségekkel körülvéve nem csoda, hogy küzdünk az elbátortalanodással, a kétségbeeséssel és a kudarccal.

Akkor hogyan is harcoljunk egy ilyen csatában? Nézzük meg, hogy a Korintusbeliekhez írt második levél 10:3-5 mit is mond: „Bár a világban élünk, mi nem úgy küzdünk, ahogy a világ. Fegyvereink, amikkel harcolunk, nem olyanok, mint amivel a világ harcol. Éppen ellenkezőleg, isteni hatalmuk van az erődök lerombolásához. Leromboljuk az érveléseket és minden olyan kifogást, amely az Isten ismeretével szemben áll, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék Krisztusnak." (NIV fordítás).

„Mert noha testben élünk, de nem test szerint vitézkedünk. Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására; Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;” 2Kor. 10:3-5 Károli.

Választanod kell és az elméd hallgatni fog rád. Isten nem csak elmét adott neked; hanem akaratot is! A legjobb mód a kísértés legyőzésére, hogy nem hagyod elkezdődni.

„Eldöntöttem, hogy mindig engedelmeskedem törvényeidnek, bármik is legyenek azok.” (Zsolt 119:112. CEV- fordítás).

„Az én szívem hajlik a te rendeléseid teljesítésére mindenha és mindvégig.” Zsolt. 119:112 Károli.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!