2020. január 22., szerda

Napi remény...22.

Azzal törődj, amivel Isten törődik!


„Aki azt állítja, hogy benne él, annak úgy kell élnie, ahogyan Jézus élt” 1 Jn 2:6 NIV fordítás.

A kiindulási pontja annak, hogy Jézus jelleme fejlődjön benned az, hogy azzal törődsz, amivel Isten törődik.

Például, Isten törődik a világgal, tehát nekünk is törődnünk kell a világgal. A Biblia azt mondja: „Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta” Jn 3:16 KJV fordítás.
Ez a kicsi szó úgy egy különleges jelentést ad a vers értelmezésében. Isten nemcsak szereti a világot, hanem úgy szereti a világot!

Isten nemcsak azt mondja, hogy szeret minket, hanem cselekedett is a szeretetéből fakadóan. Valójában azt mondta: „Mindent megteszek, hogy hazavigyelek a mennybe, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az egyetlen Fiam hal meg a kereszten.”

Isten törődik az egyházzal is, tehát nekünk is törődnünk kell azzal. Miért? Mert az egyház Isten családja, és ő szereti a családját. Isten mindent azért teremtett, mert családra vágyott. E nélkül a vágy nélkül nem lenne világegyetem, Naprendszer, föld vagy emberi faj.

Egy nap minden más megsemmisül a világon. Új menny és új föld lesz. De Isten családja örökké megmarad. Ez fontosabb, mint bármi más ezen a bolygón, mert mindenen túlmutat.

Ahhoz, hogy jobban hasonlíts Jézusra, kérd őt, hogy segítsen szeretni a világot és a világ embereit, valamint kérd tőle, hogy segítsen szeretni Isten családját, az egyházat!

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!