2021. január 17., vasárnap

Napi remény...17.

Az ajándékaid és tehetséged nem csak a te javadat szolgálják...


„Mindig hálát adok Istennek értetek és azokért a kegyes ajándékokért, amelyeket nektek adott, most, hogy Jézus Krisztushoz tartoztok. Most minden lelki ajándékotok megvan, amire szükségetek lehet, miközben lelkesen várjátok Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét” 1 Kor 1:4.7 NLT fordítás.

Amikor Isten gondolatában megszülettél, számos ajándékkal, tehetséggel, képességgel és készséggel vértezett fel téged. Ezt úgy érzékelheted, hogy egy bizonyos módon gondolkodsz, illetve vannak dolgok, amelyekben egyszerűen természetesen jó vagy.

Ezek az ajándékok és képességek mutatják, hogy Isten hogyan formált meg téged. Azonban Isten nem kizárólag a saját előnyödre formált téged egyedivé. Az ajándékaid nem csak a te érdekeidet szolgálják, hanem mindenki más javát is. Ez egyben azt is jelenti, hogy mások ajándékai a te javadat is szolgálják.

Rick atya Istentől kapott egyik ajándéka a tanítás. Ő a tanítás ajándékát évekkel ezelőtt munkába állította más emberek érdekében. Ugyanígy a te Istentől kapott ajándékaid is hasznára válhatnak a környezetedben élő embereknek!

Elképzelhető, hogy már tudatában vagy annak, miben is vagy igazán jó. Mit gondolsz, Isten miért tett téged ezekben a dolgokban kiemelkedővé? Azt akarja, hogy mások javára használd ezeket az ajándékokat!

Hogyan kellene ezeket az ajándékokat vagy tehetséget használnod, amíg Jézus visszatér? Nos, úgy kell felhasználnod, hogy ezekkel elérsz másokat Jézus számára. Arra kell felhasználnod, hogy a szeretet nagykövete legyél a világban. Ami azt illeti, ha ezeket az egyedi képességeidet nem használod úgy, ahogy Isten szándékozta, akkor valójában csak elpazarolod őket.

Isten nem azért adott Neked ajándékokat, hogy azokat kizárólag a saját érdekedben használd. A Biblia így szól: „Ne felejtsd el, bűn nem megtenni azt, amiről tudod, hogy meg kell tenned” Jak 4:17 NLT fordítás.

Ha tudod azt, hogy miben vagy jó, és azt is tudod, hogy a világban valószínűleg sok embernek van szüksége a segítségedre, hogyan fogsz cselekedni? Kit szolgálsz? Kinek fogsz segíteni kezdve a mai nappal egészen addig, amíg a földi élet véget ér és elkezdődik az örökkévalóság?

Isten megadta Neked mindazt, amire szükséged van a helyes szolgálathoz. Hasonlóan ahhoz az egyházhoz, amelyhez Pál apostol a korinthusiakhoz írt első levelében beszél: „Mindig hálát adok Istennek értetek és azokért a kegyes ajándékokért, amelyeket nektek adott, most, hogy Jézus Krisztushoz tartoztok. Most minden lelki ajándékotok megvan, amire szükségetek lehet, miközben lelkesen várjátok Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét” 1 Kor 1:4,7 NLT fordítás).

Ne pazarold el az Istentől kapott képességedet! Használd Istentől kapott ajándékaidat mások szolgálatára!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:
Gondolkoztál már azon, hogy vajon mi a küldetésed? Mit gondolsz, Isten ajándékai és a tehetséged milyen szerepet játszanak ebben a küldetésben?
Szerinted milyen új módon tudsz ezen a héten segíteni valakinek felhasználva a tehetséged és képességed?
Ha tudnád, hogy Jézus három nap múlva eljön, hogyan töltenéd el ezt a három napot? Miként változtatna ez a tudat azon, ahogy a mindennapjaidat éled?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!