2021. január 30., szombat

Napi remény...30.

 A pozitív ima erős kapcsolatokat eredményez...


„És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében, hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére” Fil 1:9–11 NIV.

Pál nemcsak imádkozott az életében lévő emberekért; ő örömmel imádkozott értük.

Valószínűleg vannak dolgok mások életében, amelyeken szeretnél megváltoztatni. Nem magadat akarod megváltoztatni; azt akarod, hogy ők változzanak meg. Mindig másokat akarunk megváltoztatni. De nem tudod.

Viszont imádkozhatsz, és hagyhatod, hogy Isten végezze el a munkáját másokban.

A pozitív imádság hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A világ minden pozitív gondolkodása nem változtatja meg házastársadat, gyermekedet, barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás megváltoztathat téged, de senki mást nem fog megváltoztatni. A pozitív ima viszont változást hozhat valaki másban.

Hogyan lehet egy rossz kapcsolatot a leggyorsabban jóra fordítani? Kezdj el imádkozni a másik emberért! Ez megváltoztat téged, és megváltoztathatja a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért: „És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében, hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére” Fil 1:9–11 NIV.

Ezekből a versekből megtanulhatunk négyféleképpen imádkozni az életünkben lévő emberekért:

Imádkozz, hogy növekedjenek a szeretetben: „És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében...”

Imádkozz, hogy bölcs döntéseket hozzanak: „...hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb...”

Imádkozz, hogy feddhetetlenül éljenek: „...valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára...”

Imádkozz, hogy Jézushoz hasonlóvá váljanak: „...telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére.”

Imádkozd ezt magadért és az életedben bárki másért, és figyeld, Isten hogyan változtatja át a reménytelennek tűnő vagy újraéleszteni szükséges kapcsolatokat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Gondolj egy feszült kapcsolatra az életedben! Hogyan imádkozhatnál a mai áhítatban tárgyalt négy szempont szerint?
Hogyan változtat meg a pozitív ima téged, és nem csak azt a személyt, akiért imádkozol?
Szánj egy percet arra, hogy elolvasod Pál levele a galatákhoz 5. fejezetének 22–23 verseit! „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Hogyan látsz egyre többet ebből a „gyümölcsből” az életedben, ahogy Jézust követed?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!