2021. január 28., csütörtök

Napi remény...28.

Minél hálásabb vagy, annál boldogabb leszel...


„Minden alkalommal, amikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek” Fil 1:3 NLT.

Ha egészséges kapcsolatokat akarsz, kezdd hálás hozzáállással! Sokkal boldogabb leszel, és sokkal inkább élvezni fogod a kapcsolataidat, ha kifejleszted azt a szokást, hogy hálás legyél az életedben lévő emberekért.

Pál levele a filippiekhez 1. fejezetének 3. verse ezt mondja: „Minden alkalommal, mikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek” NLT.

Ez az egyszerű igazság a jó kapcsolatok alapja.

Amikor az életedben lévő emberekre gondolsz, a hála az első érzésed? Vagy inkább ezt kérdezed: „Mit kellene tenniük értem? Mi a problémánk? Mihez kezdjünk?” Lehet, hogy nem a hála az első gondolatod. Pálnak azonban a hála volt az első gondolata a barátaiért, és ezt a mintát követnünk kellene, ha azt akarjuk, hogy a kapcsolataink maradandóak legyenek.

A probléma ott van, hogy minél régebb óta ismersz valakit, annál nagyobb valószínűséggel feltételezel róla valamit. Az idő előrehaladtával egyre könnyebbé válik annak a személynek a hibáira és a rossz időkre összpontosítani a jók helyett.

Ezért kell erőfeszítéseket tennünk, hogy hálás hozzáállásunk legyen az életünkben lévő emberekért. Minél régebbi a kapcsolatunk, annál nehezebb lehet erre emlékeznünk. Örök hatást tapasztalhatunk azonban a kapcsolatainkon, amikor kifejlesztjük azt a szokást, hogy hálát adunk Istennek, amikor a házastársunkra, gyermekeinkre, szüleinkre, testvéreinkre, szomszédainkra, munkatársainkra és kiscsoportunk tagjaira gondolunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen negatív gondolatokat kell kicserélned a hála szavaira?
Kik azok az életedben, akikért hálás vagy? Elmondtad Istennek? Elmondtad azoknak az embereknek?
Vajon miért várja tőlünk Isten, hogy megköszönjük neki azokat az embereket, akiket az életünkbe helyezett?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!