2021. március 4., csütörtök

Napi remény...04.

Ne add fel Isten álmát!


„Ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel” Gal 6:9 NIV.

A kudarc soha nem végleges. Egy próbálkozás addig nem kudarc, míg nem adod fel – és mindig túl korai feladni, ha érdemes érte kitartani.

Az ember nagyságát nem a tehetsége, a gazdagsága vagy a végzettsége határozza meg. Az ember nagyságát az határozza meg, hogy mi bátortalanítja el.

Tehát mi bátortalanít el abban, hogy az álmaidat megvalósítsd? Lehet, hogy egyszerűen egy barát vagy családtag kijelentése: „Nem hiszem, hogy ez jó ötlet.”

A Biblia azt mondja Pál levele a galatákhoz 6. fejezetének 9. versében: „Ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel” (NIV).

Szeretnéd tudni, hányszor akartam lemondani a Saddleback gyülekezet vezetéséről? Csak minden hétfő reggel, amikor arra gondolok: „Istenem, bizonyára valaki jobb munkát is végezhetett volna tegnap, mint én. Ez a dolog túl nagy bármelyik ember számára.”

Isten azt mondja: „Csak tarts ki a folytatásban!” Lehet, hogy néha nem vagyok nagyon éles eszű, de nem tudom, hogyan hagyjam abba – nem tudom, hogyan adjam fel.

Isten az életedben a hited szerint működik. A Biblia ezt mondja: „Hit nélkül lehetetlen örömet szerezni Istennek” Zsid 11:6 NIV, és „Bármi, ami nem hit, bűn” Róm 14:23 GNV, és „A hitetek szerint... fogják megtenni veletek!” Mt 9:29 AMP.

Tehát mit csinálsz hitben? Minden nap meg kell kérdezned, amikor felkelsz: „Istenem, mit tehetek ma, amihez hitre van szükségem?” Töltsd a napodat azzal, hogy meghallgatod Isten válaszát erre a kérdésre, és engedelmeskedsz neki, és az életed örömöt fog szerezni neki.

Sok olyan dolog van az életedben, amelyeket nem tudsz irányítani. Nincs ráhatásod arra, hogy kik a szüleid, mikor születtél, mi a fajod vagy a nemzetiséged. Nincs befolyásod arra, hogy milyen lelki ajándékokat és tehetségeket kaptál.

De teljes mértékben rajtad áll, milyen mértékben döntesz úgy, hogy hiszel Istenben.

Isten olyan embereket használ, akik elvárják tőle a cselekvést, akik soha nem adják fel, akik hitben kockáztatnak, akik megértik az álmát és megvalósítják. A te választásod, hogy akarsz-e olyan ember lenni, akit Isten használ a célja megvalósításához.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen dolgok bátortalanítanak el annak cselekvésétől, hogy az Istentől kapott álmodat kövesd? Mit gondolsz, Isten hogyan akarja, hogy reagálj ezekre a körülményekre?
Kit ismersz, aki még akkor sem adta fel Isten adta álmait, amikor oka lett volt rá? Hogyan bátorította ez a hitedet?
Mit kér ma Isten tőled, amihez hitre van szükséged?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!