2021. március 21., vasárnap

Napi remény...21.

Krisztus hatalma a tiéd...


"Kiszabadított minket a sötétség hatalmából, és biztonságba vitt szeretett Fia országába" (Kol 1,13 GNT).

Jézus a kereszten lerombolta a Sátán hatalmát, hogy irányítsa az elmédet, az életedet és a sorsodat. Amikor Jézus így szólt: „Elvégeztetett!” (Jn 19,30 NIV), a Sátánnak azt kellett volna mondania, hogy „Végeztem.” A napjai meg vannak számlálva.

Jézus győzelmet aratott a halál és a Sátán felett. De ha az életedben nincs jelen Krisztus hatalma, akkor védtelen vagy az ördöggel szemben. A Sátán képes manipulálni az érzelmeidet. Összezavarhatja az elmédet. Mindenféle dolgok rabjává tehet. Krisztus nélkül erőtlen vagy!

A Sátánnak két kedvenc eszköze van, amellyel ostorozhat: a kísértés és az elítélés.

A kísértést a bűn minimalizálásával használja: Nem nagy dolog! Mindenki ezt csinálja! Sokkal jobban tudod, hogy mi fog boldoggá tenni, mint Isten! A Sátánnak nem kell ezeket hangosan kimondania. Ezeket a gondolatokat csak az elmédbe helyezi. Amikor Isten ad egy gondolatot neked, azt inspirációnak hívják. Amikor a Sátán helyez egy gondolatot az elmédbe, azt kísértésnek nevezik.

Aztán abban a pillanatban, mikor elköveted azt a bizonyos bűnt, a Sátán stratégiát vált, és ahelyett, hogy minimalizálná a bűnt, maximalizálja azt: Megtetted! Viccelsz velem? Isten soha többé nem fog szeretni téged! Ennyi volt! Isten soha nem használhat téged! Ez akkora bűn, hogy soha nem lehet megbocsátani!

Először a Sátán megkísért. Aztán elítél. Látod a stratégiáját? Minimalizálja a bűnt még mielőtt elkövetnéd, utána pedig maximalizálja azt.

Amikor Jézus Krisztus a kereszten így szólt: „Elvégeztetett!”, akkor ő legyőzte a kísértést és az elítélést.

Jézus elpusztította a kísértés ellenállhatatlan erejét. Most erőt ad neked, hogy ellenállj a kísértésnek: „Kiszabadított minket a sötétség hatalmából, és biztonságba vitt szeretett Fia országába” (Kol 1,13 GNT).

Jézus halála és feltámadása végzetes csapást jelentett a Sátán számára.

Ha Jézus Krisztus az életedben van, akkor a Sátánnak nulla hatalma van feletted, kivéve azokat a területeket, amikben úgy döntesz, hogy engedsz neki. Amikor úgy döntesz, hogy a neheztelés, bűntudat, aggodalom vagy félelem révén engedsz a Sátán kísértésének, akkor megveti a lábát az életedben. Azonban, ha úgy döntesz, hogy nemet mondasz neki, akkor nem érinthet meg.

Isten hatalmával az életedben a Sátán nem árthat neked. Életed Krisztussal el van rejtve az Úrban. "Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben." (Kol 3,3), és védett vagy. Nem kell a Sátánra hallgatnod. Hatalmadban áll nemet mondani neki!

Nem kell félned!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
A Sátán milyen módon használja a tömegkultúrát a bűn minimalizálására?
Milyen gyakorlati módszerekkel ad erőt a Szentlélek a kísértés legyőzéséhez?
Isten Igéjének az ismerete hogyan segít a kísértésben? Mit tudsz ma tenni azért, hogy jobban megismerd az Igét?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!