2021. március 19., péntek

Napi remény...19.

Válaszolsz a kegyelemre?


„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket – kijelenti rólunk: »nem bűnös« –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyiunkat ugyanúgy válthat meg Isten azáltal, hogy Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, kik vagyunk vagy milyenek voltunk" Róm 3:22 TLB)

A megváltás egy ingyenes ajándék. Minden bűnödet megbocsátják, és ingyen jegyet kaphatsz a mennybe. De míg a megváltás semmibe sem kerül neked, mégis nagy ára volt, és ezt valakinek ki kellett fizetnie. Jézus fizette ki bűneidnek az árát a kereszten, hogy te megbocsájtásban részesülhess.

Ha lett volna más módja, hogy a mennybe kerülhess, nem gondolod, hogy Isten azt használta volna fel? Ha lett volna más lehetőség arra, hogy a szent Isten egy tökéletlen embert egy tökéletes helyre engedjen, nem gondolod, hogy Isten azt választotta volna ahelyett, hogy feláldozza a saját Fiát? Persze, hogy azt választotta volna!

Sok népszerű pszichológia szerint a mennybe juthatsz azáltal, hogy ha jó ember vagy, vagy csak hiszel Isten és a menny létezésében. De ha ez igaz, akkor miért kellett Jézusnak meghalnia? Nem vállalta volna magára azt a szörnyű szenvedést a kereszten, ha erre nem lett volna szükség.

Az igazság az, hogy mindenki tele van bűnnel. És egy tökéletes Isten nem engedhet be a tökéletes otthonába egy bűnös személyt anélkül, hogy a bűneinek hatalmas árát valaki ki nem fizette volna. Ezért nem elég jó embernek lenni. Valójában nincs is igazán jó ember. A Biblia azt mondja, mi mind – mindannyian – elmaradunk Isten szentségétől. Ezért van szükséged a Megváltóra!

Isten szent, a bűnöd pedig pont ennek az ellentéte. A bűnödből való megváltásnak nagy ára van – Jézus életébe került. Erre mit válaszolsz?

El kell fordulnod a bűnödtől, és bíznod kell Jézusban, hogy téged is megment. A Biblia azt mondja: „Isten azt mondja, hogy elfogad és felment minket – kijelenti rólunk: »nem bűnös« –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyiunkat ugyanúgy válthat meg Isten azáltal, hogy Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, kik vagyunk vagy milyenek voltunk" Róm 3:22 TLB.

Krisztushoz jöhetsz, „nem számít, ki vagy, vagy mit tettél”. Hát nem ez a legnagyszerűbb dolog, amit valaha felajánlottak neked?!

Mi miatt szégyenkezel a leginkább? Jézus megfizetett érte. Abbahagyhatod az önostorozást – mert Jézus hagyta, hogy őt ostorozzák meg miatta. Neked nem kell megfizetned azért, amit ő már kifizetett helyetted.

Fordulj el ma a bűnödtől, és bízz benne, hogy Jézus már megfizetett érte azáltal, hogy helyetted vállalta a keresztet. Elvégeztetett! Jézus ennyire szeret téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Beszélj arról, hogy hogyan változott meg az életed, amikor elfogadtad Jézust Uradnak és Megváltódnak.
Miért van szükséged Isten kegyelmének ajándékára?

Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, van egy számodra fenntartott hely Isten örökkévaló családjában, ami készen áll, és rád vár. Az ajtó hívogatóan nyitva áll. Csak higgy, és fogadd el a meghívást!

Kész vagy? Itt egy ima, amivel indíthatsz: „Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni az életemről neked. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az életemet a saját elképzeléseim szerint éltem, és nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy mostantól kezdve ez ne így legyen. El akarok fordulni a bűneimtől, és helyette feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért a rosszért, amit elkövettem, hogy ne nekem kelljen megfizetnem mindezért a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed menthet meg, Uram. Sosem lehetnék elég jó, hogy tökéletes helyre kerüljek.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a mennyország számára, és alázatosan arra kérlek, hogy ments meg! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy te betartod az ígéreted, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében. Ámen.”

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!

god-1772560_1280.jpg



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!