2018. június 4., hétfő

Napi remény...153.

Fontos része vagy a Krisztus testének…



 „Ahogy sok rész van a testünkben, úgy van a Krisztus testében is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szükség van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van a másikra." (Róma 12,4-5 TLB fordítás)

„Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” Róma 12:4-5 Károli.

Az egyik leggyakoribb leírása az egyháznak a Bibliában Krisztus teste. Jézus Krisztus azt akarja, hogy ma is azt a munkát folytassuk, amit Ő végzett, amikor Ő itt járt fizikai testben. Mi vagyunk Krisztus teste a világban.

A Biblia azt mondja: „Ahogy sok rész van a testünkben, úgy van a Krisztus testében is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szükség van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van a másikra." (Róma 12,4-5 TLB fordítás).

„Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” Róma 12:4-5 Károli.

Mindenkire szükség van a Krisztus testében. Mind testrészek vagyunk benne, és mindegyikünkre szükség van. hogy teljes legyen a test.

Ez olyan, mint egy kirakós játék. Amikor kirakóssal játszol, és egy darab hiányzik, mit fogsz észrevenni? Azt az egy darabot, ami hiányzik.

Ugyanez van a Krisztus testében is. Mindenkire szükség van. Lehet, hogy azt mondod, hogy te csak egy lábujjköröm vagy a Krisztus testében. Lehullott valaha a lábujjkörmöd? Észreveszed, ha megtörténik. Egyszer egy 5 kiós súlyt ejtettem a lábujjamra, és bár csak egy apró része a testemnek, hat hónapig éreztem.

Sose téveszd össze kiválóságot a jelentőséggel! Lehet, hogy valami kiemelkedő, de nem fontos. Az orrom feltűnő. Eléggé kiáll, de nem alapvető fontosságú. Elveszíthetem az orromat, és attól boldogan élnék, amíg meg nem halnék. Kiemelkedő, de nem jelentős.
De más dolgok is vannak bennem, mint a máj, szív és tüdő. Egyik sem kiemelkedő, de ha elveszíteném őket, meghalnék.

Lehet, hogy jelentéktelennek érzed magad Krisztus testében, de valójában lényeges rész vagy! Sok rész van, de mindenkire szükség van. Mindannyiunknak van feladatunk!


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!