2018. június 13., szerda

Napi remény...162.


Mit jelent odavetni az életedet…


„Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.”( Róma 6:13 GNT fordítás)

„Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.” Róma 6:13 Károli.

Megadni magunkat Jézusnak azt jelenti, hogy életünk minden területét letesszük és átadjuk Neki. Isten azt szeretné, ha meg tanulnánk adni, és nem elvenni.

Ezt mondja Jézus : „Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt. Aki viszont értem és az örömhírért adja az életét, megmenti azt.” (Márk 8:35)

„Mert valaki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; valaki pedig elveszti az ő életét én érettem és az evangyéliomért, az megtalálja azt.” Mk. 8:35 Károli.

Mit jelent eldobni, elveszíteni az életed? Azt jelenti, hogy alárendeled magad Istennek és az Ő céljainak. A Róma 6:13 ezt mondja:  Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás)


Élj céltudatok életet. A célok vezessenek téged. Add oda magad Istennek. Hagyd, hogy használjon céljaira. Életre szóló kalandban lesz részed!

Mi történik, amikor ezt teszed? Mi történik akkor, amikor azt mondod: ' Rendben Istenem, nem élek magamnak; hanem Neked élek és másokért élek. Megtanulom letenni és átadni az életemet. Megtanulom letenni és átadni a terveimet.” Nézd csak, mit mond Isten: „Keressétek először Isten királyságát és az ő igazságát, és ráadásként ezek is mind megadatnak nektek.” (Máté 6:33).

„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” Mt 6:33 Károil.

Hogyan teszed az Isten királyságát első helyre az éltedben? Úgy, hogy olyan dolgokkal törődsz és foglalkozol, amikkel Isten is törődik. Mivel törődik Isten leginkább? Az emberekkel. Istent nem érdekli a pénz. Isten nem törődik a hírnévvel. Egy csomó olyan dologgal nem törődik, amikkel viszont mi igen. Amikor alárendeled Istennek az életedet és azok lesznek a legfontosabb dolgok számodra, amik Isten számára is, akkor Ő az összes létező szükségedet be fogja tölteni.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!