2018. június 14., csütörtök

Napi remény...163.

Mi a te napi kenyered?


 „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Úr szájából származik." (5Mózes 8,3b NLT fordítás)

„…nem csak kenyérrel él, hanem mind azzal él az ember, ami az Úrnak szájából származik.” 5 Móz. 8 3b Károli.


Amikor Jézus azt mondja, így imádkozzunk: „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", akkor sokkal többről beszél, mint csupán a napi kenyérről. A Bibliában a kenyér négy dolgot képvisel:

1. Az élet szükségleteit. Ez Isten gazdasága. Isten azt mondja, „Én gondoskodom róla. Te összegyűjtöd." Amikor imádkozol, „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", ez nem azt jelenti, hogy a fotelben ücsörögve várakozol, hogy Isten pénzt dobjon hozzád. Dolgoznod kell! Még az izraelitáknak is ki kellett menni összegyűjteni a mannát. A munka része Isten céljának az életedben. Építi a jellemet. A Példabeszédek 14,23 mondja, „A kemény munka mindig kifizetődő; az üres beszéd nem tesz kenyeret az asztalra." (MSG fordítás).

„Minden munkából nyereség lesz; de az ajkaknak beszédéből csak szűkölködés.” Péld. 14:23 Károli.

2. Isten Igéjét.A Biblia szellemi eledel. A kenyér a Szentírást szimbolizálja. A Biblia azt mondja: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami az Úr szájából származik." (5Mózes 8,3b NLT fordítás).

„…nem csak kenyérrel él, hanem mind azzal él az ember, ami az Úrnak szájából származik.” 5 Móz. 8 3b Károli.

Amikor Izrael fiai az Ígéret Földje felé tartottak, Isten mannát hullatott a Mennyből az embereknek, akiknek össze kellett azt gyűjteni, mert nem volt más ennivalójuk. Isten adta nekik ezt a kenyeret, hogy megtanítsa őket, hogy többre van szüksége az embernek a kenyérnél az élethez. Az igazi élet azáltal jön, hogy az Úr minden Igéjével táplálkozunk. Nemcsak fizikai táplálékra van szükséged, hanem szellemire is.

3. Isten családját és a közösséget. Az 1 Korinthus 10,16-ban a Biblia azt mondja: „A kenyér, amelyet megtörünk, nem az Krisztus testében való osztozást jelenti-e?“ (AMP fordítás).

„A hálaadásnak pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, amelyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é?” 1 Kor. 10:16 Károli.

A kenyér egy metafora Isten családjára. Szükséged van Isten népére az életedben! Akár van fizikai családod, akár nincs. Isten akarja, hogy az Ő családjának - ami a Gyülekezet - a része legyél, mert ez örökké tart. Ez a közösség helye.

4. A megváltást. Jézus a kenyeret választotta arra, hogy bemutassa az Ő áldozatát az Úrvacsorában. Minden alkalommal, amikor vesszük a kenyeret és isszuk a bort vagy gyümölcslevet, emlékeztet minket Isten hatalmas szeretetére irántunk és arra az áldozatra, amit Ő hozott értünk, hogy a Mennybe mehessünk.

Bármilyen szükségben is legyél - fizikai, érzelmi, kapcsolati vagy szellemi - Isten gondoskodni fog róla, ha Rá bízod magad. Imádkozz így ma: „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", és bízz Istenben, hogy gondoskodni fog rólad minden tekintetben.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!