2018. június 18., hétfő

Napi remény...167.

Isten megtör, aztán megsokszoroz...


„Dobd a kenyered a vízre, sok nap múlva megtalálod majd.” (Prédikátor 11:1, RSV fordítás)

„Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap mulva megtalálod azt.” Préd. 11:1 Károli.


Bármit is adsz Istennek, ő megsokszorozza azt.
Ha a képességedet adod neki, akkor a képességeidet fogja megsokszorozni. Ha az energiádat, akkor az energiádat. Ha az idődet adod neki, akkor az idődet, ha a pénzedet, akkor a pénzedet. És a kapcsolataidra is igaz ugyanez. Bármit is adsz Istennek, Ő azt megsokszorozva adja vissza neked.

A Prédikátor 11:1 azt mondja: „Dobd a kenyered a vízre, sok nap múlva megtalálod majd” (RSV fordítás).

„Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap mulva megtalálod azt.” Préd. 11:1 Károli.

Van egy csoda a Bibliában, amit Jézus azért tett, hogy ezt az igazságot megtanítsa. Ötezer ember követte Jézust a sivatagba. Egész nap tanította őket, és a nap végére megéheztek. A tanítványok azt kérték Jézustól, hogy küldje el őket. Ehelyett Ő azt mondta nekik, hogy ők adjanak enni a sok embernek. Egészen biztos vagyok benne, hogy még a lélegzetük is elakadt, amikor ezt meghallották. Mit csinált itt Jézus? Próbára tette a hitüket. Azt akarta látni, hogy vajon hozzá fordulnak-e majd azért, hogy megkapják, ami az ötezer ember megetetéséhez szükséges.

A hatalmas tömegben volt egy fiú, aki hozott magával egy kis elemózsiás csomagot ebédre, öt kis kenyeret és két szárított halat. Odahozta Jézushoz az ebédjét és azt mondta: „Uram, ezeket neked adom, használd.”

Jézus fogta a kenyereket, imádkozott, aztán megtörte, megáldotta és megsokasította azokat. Tört a kenyérből és elkezdte megetetni az embereket. 5000 ember evett akkor! Ennek a csodának 5000 szemtanúja volt.

Ez a kis ebédcsomag, nemcsak hogy elég volt 5000 ember megetetéséhez, még maradt is 12 kosárra való hal és kenyér.

Isten mindig többet ad neked, mint amennyire szükséged lenne. Ő többet ad, mint amennyire számítasz, vagy mint amennyit el tudsz képzelni. Elvette, amit a fiú adott neki, megtörte, megáldotta és használta.

Ezt teszi Isten a te életedben is. A legnehezebb rész az, amikor megtör bennünket. De amikor Isten megtör téged, utána meg is áld. Megáld, és arra használ, hogy másokat is megáldjon rajtad keresztül.


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!