2018. szeptember 5., szerda

Napi remény... 246.

Miért legyél nagylelkű?


 „Mert ennek a szolgálatnak próbája által dicsőítik Istent azért az engedelmességért, amellyel vallást tesztek a Krisztus evangéliumáról…” (2 Korinthus 9:13 Új fordítás)

„Amennyiben e szolgálatnak próbája által dicsőítik az Istent a ti Krisztus evangyéliomát valló engedelmességtekért, és a ti hozzájuk és mindenekhez való adakozó jószívűségtekért,” 2 Kor. 9:13 Károli.

Krisztus követőjeként szükségünk van arra, hogy emlékeztessük magunkat a nagylelkűségre.

Miért annyira fontos emlékeztetni magunkat a nagylelkűségre? Íme három út, amely megmutatja, hogyan hat az életünkre a nagylelkűség.

Boldoggá tesz.
Az Apostolok cselekedetei 20:35 azt mondja: „Emlékezzetek az Úr Jézus szavaira: Jobb adni, mint kapni.” (NLT fordítás, második kiadás).

„Mindenestől megmutattam néktek, hogy ily módon munkálkodva kell az erőtlenekről gondot viselni, és megemlékezni az Úr Jézus szavairól, mert ő mondá: Jobb adni, mint venni.” Apcs. 20:35 Károli.

Vegyük észre: Jézus nem azt mondta, hogy nem áldott dolog kapni. Igenis boldoggá tesz, ha kapsz valamit. De a világ azt mondja, hogy a legboldogabb leszel, amikor kapsz valamit. Jézus ezt fordítva fogalmazta meg, és azt mondta, hogy boldogabb leszel, ha adsz, mintha kapsz.

Jó érzéssel tölt el.
A Biblia a 2 Korinthus 9:6-ban azt mondja: „Emlékezzetek rá, hogy, aki szűken vet, szűken is arat és aki bőven vet, az bőven is arat.” (NIV fordítás).

„Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat.” 2 Kor. 9:6 Károli.

Mindenki közülünk azt várja a másiktól, hogy nagylelkű legyen vele. Gondolod, hogy ha fukarul vetsz, akkor nagylelkűséget fogsz kapni Istentől vagy másoktól? Isten azt mondja, az életben ez nem így működik. A vetésnek és az aratásnak törvénye van. Szóval, hogyha nagylelkűséget akarsz aratni, akkor nagylelkűséget kell vetned.

Megmutatja a világnak, hogy milyen valójában Isten.
A Biblia azt mondja: „Mert ennek a szolgálatnak próbája által dicsőítik Istent azért az engedelmességért, amellyel vallást tesztek a Krisztus evangéliumáról…” (2 Korinthus 9:13 Új fordítás).

„Amennyiben e szolgálatnak próbája által dicsőítik az Istent a ti Krisztus evangyéliomát valló engedelmességtekért, és a ti hozzájuk és mindenekhez való adakozó jószívűségtekért,” 2 Kor. 9:13 Károli.

Amikor nagylelkűséget tapasztalok, mindig eszembe jut Isten hihetetlen nagylelkűsége. Nézz szét a világban, amely körülvesz bennünket. Nézz szét az életben, amelyet Ő adott nekünk. Nézd meg, hogyan tölti be Isten a szükségeinket. Isten tökéletes példája a nagylelkűségnek. És amikor másokkal nagylelkűek vagyunk Isten nagylelkűségét követve, akkor ezzel Istenre mutatunk mások számára.


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!