2018. szeptember 24., hétfő

Napi remény...265.

Négy lépés, ami megerősíti a hitedet…


„Arra fordítsd az idődet és az energiádat, hogy szellemileg jó formában tartsd magad!” (1Timóteus 4:7b, TLB fordítás)

„Hanem gyakorold magadat a kegyességre:” 1 Tim. 4:7b Károli.

Ha azt szeretnéd, hogy Isten használjon, akkor meg kell erősítened a hitedet.

A Biblia ezt tanácsolja: „Arra fordítsd az idődet és az energiádat, hogy szellemileg jó formában tartsd magad!” (1Timóteus 4:7, TLB fordítás).

A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:" 1 Tim. 4:7 Károli.

Hányan ébredtek azzal a gondolattal, hogy: „Na végre, ma mehetek edzeni!”? Én biztosan nem! Azt viszont tudom, hogy mindannyiunknak szüksége van fizikai és szellemi edzésre egyaránt. Én igyekszem minden edzéssel töltött pillanatból a lehető legtöbbet kihozni, legyen az fizikai vagy szellemi edzés. Hadd segítsek neked is ugyanezt tenni a következő négy szellem szokással, amelyek meg fogják erősíteni a hitedet.

1. Tanulmányozd a Bibliát!
Személyesen kell tanulmányoznunk a Bibliát, mert amikor a hitünk megerősítéséről van szó, nem támaszkodhatunk mások Biblia tanulmányozására. Nekünk kell megtennünk. A Biblia szerint:
„A teljes írás Istentől ihletett és képes megtanítani bennünket felismerni, hogy mi igaz és mi nem helyes az életünkben. Helyreigazít bennünket, amikor tévedünk, és megtanít azt tenni, ami helyes. Isten arra használja fel, hogy felkészítse az ő népét minden jó munkára.” (2Timóteus 3:16-17, NLT fordítás).

„A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” 2 Tim. 3:16-17 Károli.

Isten Igéje az életre felkészítő kézikönyv. Ha fel akarod magad készíteni, hogy Isten használjon, akkor tanulmányoznod kell Isten Szavát.

2. Olvass keresztény könyveket!
A Példabeszédek 19:8 szerint: „Tégy jót magadnak, és amit csak lehet, tanulj meg!” (TEV fordítás).

„Aki értelmet szerez, szereti az életét, aki megőrzi az értelmességet, jót nyer.” Péld. 19:8 Károli.

Sokkal többet fogsz megtanulni, ha olyan könyveket olvasol, amelyek segítenek szellemileg növekedni.

3. Írd le a bizonyságodat!
A Biblia azt mondja az 1Péter 3:15-ben, hogy „Mindig legyetek készek, hogy meg tudjatok felelni azoknak, akik azt kérdezik, miben reménykedtek!” (NCV fordítás).

„Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel:” 1 Pt. 3:15 Károli.

Ahogy senki más nem tud helyetted tanulni, úgy a történetedet sem tudja más elmondani. Egy bizonyság négy részből áll: Milyen volt az életed, mielőtt Krisztushoz jöttél? Hogyan jöttél rá, hogy szükséged van Krisztusra az életedben? Hogyan adtad át az életed Krisztusnak? Milyen az életed most?

4. Csatlakozz egy kiscsoporthoz!
 A Biblia szerint: „Bátorítsátok egymást és építse egyik a másikat!” (1Thesszalonika 5:11a, NLT fordítás, második kiadás).

„Vígasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat,” 1 Thessz. 5:11a Károli.

Nem tudok semmi másról, ami annyira meg tudná erősíteni a hitedet, mint a rendszeres kapcsolat a kiscsoportoddal. Ha nem vagy tagja egy kisebb csoportnak, akkor keresned kell olyan embereket, akikkel megoszthatod az életedet, és akik támogatni fognak, ahogy növekszel hitben.

Ez a négy szokás segíteni fog szellemileg jó formában maradni, hogy készen állj arra, hogy Isten használjon. Melyik szokásra kell ma nagyobb figyelmet fordítanod?

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!