2018. szeptember 13., csütörtök

Napi remény...254.

Isten szolgálatra alkotott téged…


„Isten alkotott annak, akik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

„Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.” Ef. 2:10 Károli.

Isten úgy formált téged, hogy Őt szolgáld.

A Biblia azt írja: „Isten alkotott annak, amik vagyunk. Isten arra alkotott minket Krisztus Jézusban, hogy jó tetteket vigyünk véghez, amiket Isten már előre eltervezett az életünkre, hogy ezeket megtegyük.” (Efézus 2:10 NCV fordítás)

„Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.” Ef. 2:10 Károli.

Mielőtt megszülettél volna, Isten már előre eldöntötte, hogy milyen részt akar, hogy vállalj az életeddel. Isten nem csak azért helyezett ide a földre, hogy foglald a helyet, használd az erőforrásokat, aztán meghalj. Nem! Azért tett ide, hogy Őt szolgáld azáltal, hogy szolgálsz másokat.

Senki más nem léphet a helyedbe. Ha te nem szolgálod Istent azon a módon, ahogyan Ő ezt neked szánta, akkor a kirakós játék egy darabja hiányozni fog és a világ lemarad erről.
Egy másik elnevezés a „jó tettekre” a „szolgálat”. Amikor arra használod a tehetséged és a képességeidet, hogy másokon segíts, akkor valójában szolgálsz feléjük. A Biblia azt írja 1 Péter 4:10-ben: „Isten mindegyikőtöknek adott néhány különleges képességet; mindenképpen használjátok ezeket arra, hogy egymást segítsétek, így adjátok tovább másoknak Isten sokféle áldását.” (TLB fordítás)

„Kiki amint kegyelmi ajándékot kapott, úgy sáfárkodjatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai;” 1 Pt. 4:10 Károli.

Te tudod, hogy milyen talentumaid vannak? Ezek nem a te javadra vannak. Isten mások javára adta őket. Ezért van az, hogy senki sem kapta meg az összeset, egyszerre. Isten úgy rendezte be az univerzumot, hogy szükségünk legyen egymásra.

Amikor a Mennybe érsz, szeretni fogod Istent, úgyhogy Ő azt akarja, hogy már előre gyakorolj. Szeretni fogsz más embereket a Mennyben, ezért Isten szeretné, hogy már most gyakorold ezt. A Mennyben növekedni fogsz szellemileg, szóval Ő akarja, hogy már most gyakorolj. A Mennyben szolgálni fogod Istent, tehát szeretné, ha már most gyakorolnád ezt.

Úgy szolgálod Istent, hogy másokat szolgálsz. Itt a Földön lehetetlen Istent közvetlenül szolgálni. Az egyetlen mód, ahogyan Istent szolgálhatod az, hogy más embereket szolgálsz. Tehát, ha bármikor segítesz valakin, Isten azt mondja, ez olyan, mintha Neki tennéd. A Földön azt gyakorlod, amit az örökkévalóságban fogsz tenni. 

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!