2018. november 10., szombat

Napi remény...312.

Isten szabadságot akar adni neked…


„Ha a Fiú megszabadít téged, akkor leszel igazán szabad.” (Ján 8:36, GNT-fordítás)

„Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.” Jn. 8:36 Károli.


A világ szerint a szabadság a korlát nélküli élet. „Bármit megtehetek, és azt mondok, amit csak akarok, anélkül, hogy bárki is kioktatna.” Lehet, hogy mindenkit megégetsz magad körül, te akkor is úgy csinálod, ahogy te akarod. A világ azt mondja, hogy csak úgy lehetsz szabad, ha teljes mértékben önző vagy.

A Biblia viszont azt mondja, hogy a szabadsághoz vivő út csakis Jézuson keresztül érhető el. „Ha a Fiú megszabadít téged, akkor leszel igazán szabad.” (Ján 8:36, GNT-fordítás)

„Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.” Jn. 8:36 Károli.

Az igazi szabadságban nincs félelem, bűn, aggodalom, keserűség vagy halál. Nem kell tovább másnak kiadnod magadat, szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulhatsz meg az ilyen félelemtől? Úgy, hogy engeded, Isten szeressen téged! János apostol ezt tanítja. „A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet.” (1Ján 4:18/a)

„A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.” 1 Jn. 4:18 Károli.

Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz csak el igazi szabadságban élni. Akkor tudod Istent dicsőíteni, ha megérted, hogy Isten a szeretet. Dicsőíted Őt, ha elfogadod, hogy Ő szerető, törődő és nagylelkű Isten,

„...támaszkodhatunk a szeretetre, amit Ő felajánl nekünk" (1Ján 4:16/a).

„És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.” 1 Jn. 4:16 Károli.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!