2018. november 20., kedd

Napi remény...322.

A pozitív ima erős kapcsolatot teremt…


„És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb; és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.” (Fil. 1:9-11, NIV-fordítás)

„És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben; Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára; Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus teremt az Isten dicsőségére és magasztalására.” Fil. 1:9-11 Károli.

Kérlek, most gondolj valakire, aki  idegesít, például valaki olyanra, akivel feszült a viszonyod, vagy aki egyszerűen csak bosszant. Két kérdésem van. Imádkozol ezért az emberért? Vagy csak panaszkodsz, morgolódsz, és a kákán is csomót keresel vele kapcsolatban? Ha többször imádkoznál, sokkal kevesebb okod lenne ezt tenni. Ez a te döntéseden múlik.

Működik a panaszkodás és morgolódás? Nem. Az ima működik? Igen. Akkor miért teszed gyakrabban azt, ami nem működik, mint azt, ami működik?

Pál ezt mondja A filippiekhez írt levél 1. fejezetének 4. versében. „Amikor imádkozom, örömmel mondom el a kérésemet veletek kapcsolatban.” (NLT-fordítás, második kiadás)

„Mindenkor minden én könyörgésemben mindenitekért nagy örömmel könyörögvén,” Fil. 1:4 Károli.

Pál nemcsak imádkozott a környezetében levő emberekért, hanem örömmel imádkozott értük!

A pozitív ima sokkal hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A pozitív gondolkodás nem fogja megváltoztatni a férjedet vagy a feleségedet, sem a gyermekedet, a barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás téged megváltoztathat, de mást nem. A pozitív ima viszont változást tud hozni egy másik ember életében.

Szeretnéd tudni, mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolat megjavuljon? Kezdj el imádkozni a másikért! Ez meg fog változtatni téged is, és képes megváltoztatni a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért. „És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb, és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.” (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

„És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben; Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára; Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus teremt az Isten dicsőségére és magasztalására.” Fil. 1:9-11 Károli.

Ezekből a versekből megtudhatjuk, hogyan imádkozzunk a környezetünkben levő emberekért.

1. Imádkozz azért, hogy növekedjenek a szeretetben.
És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében.”

2. Imádkozz azért, hogy jó döntést hozzanak,
„…és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb...”

3. Imádkozz azért, hogy tisztességesen és becsületesen éljenek,
„...hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára...”

4. Imádkozz azért, hogy olyanná váljanak, mint Jézus,
„...tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére.”

Kezdj el így imádkozni magadért és másokért, és látni fogod majd, ahogy Isten, változást hoz abban a kapcsolatodban, amit te már reménytelennek gondoltál. Istennél semmi sem lehetetlen!

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!