2019. április 3., szerda

Napi remény...03.

Kapcsolatok helyreállítása: A kibékülés nem feltétlenül problémamegoldás is…


"Keressétek a békességet és dolgozzatok annak fenntartásán!" (1. Péter 3:11., NLT fordítás).

"Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt." 1Pt. 3:11 Károli.

A hetedik biblikus lépés a kapcsolatok helyreállítására, hogy a kibékülésre helyezd a hangsúlyt, ne pedig a problémamegoldásra.

Valótlan elgondolás az, hogy mindenki mindenben egyetért. A kibékülés a kapcsolatokra fókuszál, míg a problémamegoldás magára a problémára. Amikor a kibékülésre figyelünk, a probléma elveszti jelentőségét, és sokszor lényegtelenné válik.

Új alapokra helyezhetjük a kapcsolatunkat még akkor is, ha képtelenek vagyunk megoldani az értékrendbeli különbségeket. Keresztényként is gyakran vannak jogos, őszinte vitáink és eltérő véleményünk, viszont nézeteltérésünket tudjuk úgy kezelni, hogy nem válunk ellenszenvessé egymás számára.

Ugyanaz a gyémánt másnak tűnik, ha más szögből nézzük. Isten egyediséget vár tőlünk, nem pedig egyformaságot. Sétálhatunk kéz a kézben anélkül is, hogy teljes egyetértésben lennénk minden kérdést illetően.

Ez nem azt jelenti, hogy feladod a megoldás kutatását. Lehet, hogy folytatnod kell majd a dolog megtárgyalását vagy megvitatását, de ezt lelki harmóniában teheted.

A kibéküléssel a csatabárdot ássátok el, nem pedig a problémát.

A hetedig lépés a kapcsolatok helyreállítása felé egyszerű, de egyáltalán nem könnyű. Nagyon nagy erőfeszítést igényel helyrehozni egy kapcsolatot. Ezért ösztönöz minket Péter: "Keressétek a békességet és dolgozzatok annak fenntartásán!" (1. Péter 3:11., NLT fordítás).

"Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt." 1Pt. 3:11 Károli.

Amikor a békén dolgozol, azt teszed, amit Isten is. Ezért nevezi Isten a béketeremtőket az Ő gyermekeinek.

Rick Warren,

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!