2019. április 19., péntek

Napi remény...19.


Istent semmi nem lepi meg…


"Még teljes formát nem öltött testemet már látták szemeid; könyvedben meg voltak írva a nekem szánt napok már az előtt, hogy egy is eljött volna." (Zsoltárok 139:16, NIV fordítás).

„Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, amelyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök.” Zsolt. 139:16 Károli.

Isten mindent tud a hibáidról, kudarcaidról, az érzéseidről, a csalódásaidról, és azt is tudja, mit tartogat számodra a holnap. Ő ismeri a jövődet.

A Biblia elmondja, hogy még mielőtt megszülettél, Isten már ismerte a jövődet:”Még teljes formát nem öltött testemet már látták szemeid; könyvedben meg voltak írva a nekem szánt napok már az előtt, hogy egy is eljött volna.” (Zsoltárok 139:16 NIV fordítás).

Isten az Ő látószögéből egyszerre képes látni a múltat, a jelent és a jövőt. Ez nagy bizalmat kellene, hogy ébresszen bennünk Őiránta. Számomra vigasztaló, hogy Ő mindent tud, ami történni fog az életemben. De Ő nemcsak ismeri a jövőt, hanem ott is van velünk a jövőben. Nem csak naponta van velünk. Ő a jövőben is velünk jár.

Isten már felkészült mindenre, amivel szembe fogsz nézni holnap, a következő héten vagy a következő hónapban. Azt, hogy mit tartogat a jövő, te nem tudod, de Isten tudja. Soha semmi nem éri Őt meglepetésként, és nem mondja: "Ó, tényleg?"

A következő hónapban vagy a következő évben lehet, hogy egy válsághelyzettel kell szembenézned, és talán felteszed majd a kérdést, hogy "Mi történik? Hol van Isten?" De Isten ott van veled végig. Ő ott lesz veled a jövőben is, és Ő fel van készülve mindenre.

Ha Isten ismeri a jövőmet, akkor hozzá kellene fordulnom tanácsért is. Ő tudja, mi fog történni: "Kiáltsatok hozzám és én válaszolok. Csodálatos és rendkívüli dolgokat mondok el, amire sosem jönnél rá magadtól" (Jeremiás 33:3, MSG ford.)

„Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok néked, és megfoghatatlanokat, amelyeket nem tudsz.” Jer. 33:3 Károli.

Isten elmondhat olyan dolgokat, amelyekről nem tudsz. Nem fogja az egész életedet kiteríteni előtted, elmondva mindent, ami történni fog. Ha ezt tenné, akkor valószínűleg nagyon elcsüggednél vagy hatalmába kerítene a büszkeség, vagy esetleg mindkettő. Ehelyett Ő apránként hozza a tudomásodra - mindig csak egy keveset.

A következőt tanácsolnám neked: amikor reggel felébredsz, menj végig a napi teendőiden az Úrral, és imádkozz így: "Atyám, te már látod ezt a napot, ami ma előttem áll. Te már előre tudsz minden zavaró tényezőről, amivel szembe kell nézzek, és tudsz minden válságról. Tudod, ha esetleg defektet kapok a kocsival, ha esetleg lekésem a repülőt... Te tudsz minden fájdalomról, ami ér, és még arról is, hogy esetleg kiöntöm a kávémat. Te már látod mindezeket. Kérlek, add meg nekem a mai naphoz szükséges erőt!"

Isten pontosan tudja, mire van szükséged, mert ő már látja, hogy mivel kell majd szembenézned. És Ő megadja neked, amire szükséged van.

Rick Warren


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!