2019. június 13., csütörtök

Napi remény...13.

Vészjelzést küldeni…


„Én elesett és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, Uram, ne késlekedj!” (Zsolt 70:6).

Voltál-e már valaha olyan szorult helyzetben, hogy fogalmad sem volt róla, hogy tudsz kikászálódni belőle? Akár úgy, hogy az autód lerobbant vagy eltévedtél a rengetegben, és egy megmentőre, útbaigazítóra volt szükséged.

Mennyire könnyen tudsz ilyen helyzetben segítséget kérni?

A Biblia tele van olyan helyzetekkel, amikor embereket meg kell menteni – Ádám és Éva, József, Mózes, Jónás, Izrael emberei. Nekik valamennyiüknek megmentőre, szabadítóra volt szükségük. Nem mindegyikőjüknek sikerült olyan egyszerűen segítséget kérni. Vajon miért? A büszkeségük akadályozta őket ebben.

Nagyon nehezen fogadjuk el, hogy mások segítségére szorulunk. Az emberek azt gondolhatják rólunk, hogy gyengék, buták és nem olyan tökéletesek vagyunk, mint ahogy láttatni akarjuk magunk. A Biblia azonban azt mondja, hogy az Isten jó és: „az elesett népet megsegíted.” (Zsolt 18:28).

Jézus az egyetlen szabadító. Azért jött a Földre, hogy halálával, feltámadásával az egész emberiséget megmentse. „Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért." (1Tim 2:5-6).

Ez azonban azt is jelenti, hogy fogadd el, hogy segítségre, megmentésre szorulsz. Őszinteség és alázatosság szükséges ahhoz, hogy azt mondjad, amit Dávid mondott: „én elesett és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, Uram, ne késlekedj!”(Zsolt 70:6).

Cserébe viszont elég ennyit kell tenned: Fogadd el Isten kegyelmét, könyörületességét és szeretetét. Ehhez azonban mindezeket büszkeséged elé kell, engedjed.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez
Milyen könnyen kérsz másoktól segítséget?
Hányszor fordultál Istenhez életed nehéz helyzeteiben, akár így: „kérlek segíts most”?
Életének alázatosságával és őszinteségével neked ki a példaképed? Melyik embertársad az? Miért?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!