2020. március 17., kedd

Napi remény...17.

Támaszkodj Isten erejére, ne a sajátodra!


"Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR?... Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi... akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." Ézsaiás 40:28-31 Új fordítás.

Az élet legnehezebb szakaszai kimerítenek téged. Mikor a feletted lévő biztos fedezék kezd beomlani, akkor kétségbeesetten nézhetsz fel és mondhatod: "Most mi lesz? Mi következik? Nem tudok még egy újabb dolgot elviselni"

A 2 Korintus 1:8-ban Pál hasonló gondolatokról beszél nekünk. Azt mondja,"rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk." Új fordítás.

Úgy hangzik, mintha Pál már kezdte volna feladni a dolgokat. De nézzük, mi történik utána:" Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat; aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít..." 2 Korintus 1:9-10 Új fordítás.

Pál tudta, hogy ha Isten képes felemelni a halottat, akkor ő rajta is tud segíteni, Ez az igazság te számodra is. Ugyan az-az erő, amely képes volt Jézust feltámasztani te neked is elérhető.

Jézus feltámadása azt jelenti, hogy semmilyen helyzet nem reménytelen számodra és egy probléma sem túl bonyolult. Ha Isten képes volt feltámasztani egy halott embert, ő fel tudja éleszteni az egészséged vagy egy halott házasságot. Ő új életet adhat a karrieredbe.

Hogyan kaphatod meg ezt a fajta erőt? Részesülsz, benne mikor Isten betölti a te életedet a Szent Szellemmel.

Azt mondja a Biblia, "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." 2 Timóteus 1:7 Új fordítás.

Mikor Isten Szelleme betölti az életedet, igaz önuralmat ad az életedben először. Nem fogsz többé abba beleesni, hogy körülményeid irányítsanak. Krisztus, aki a mestered, a te helyzeteidnek a mesterévé tehet. Nem kell többé a saját erődre támaszkodnod, hogy megtarts minden pilléred, melyek életed támaszai. Isten erejétől függhetsz.

"Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR?... Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi... akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el." Ézsaiás 40:28-31 Új fordítás.

Isten hűséges. Nem számít min mész keresztül, ő végig fog vinni rajta.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen nehéz dolgok vannak az életedben, aminél úgy érzed, hogy elborítanak? Mi lenne, ha Isten erejére támaszkodnál az ilyen helyzetekben?
Az életed mely területein kell kérned Isten segítségét hogy újra éledjenek?
Hogyan érzel a Szent Szellemmel kapcsolatban? Őreá támaszkodsz, hogy azt az erőd kapd amivel szembenézhetsz a problémáiddal?

Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!