2020. március 22., vasárnap

Napi remény...22.

Hogyan mutasd meg hitedet, háládat a harcaidban?


„Miután tanácsot tartott a néppel (a király), fölállította az ÚR énekeseit, akik szent öltözetben dicsérték őt, és az arcvonal előtt vonulva így énekeltek: Adjatok hálát az ÚRnak, mert örökké tart szeretete!” 2 Krón 20:21.

Amikor Izrael és királya, Jósáfát három ellenséges nemzettel harcolt, akik túlerőben voltak, a király úgy döntött, hogy nem aggódik. Ehelyett Jósáfát király arra vezeti a népet, hogy Istent különleges módon imádja. Most megnézzük, hogyan imádták Istent, és adtak neki hálát a győzelemért és szabadításáért.

Már majdnem megkezdték a csatát: Izrael a völgy egyik oldalán, ellenségeik pedig a másik oldalán álltak. Azt gondolnánk, hogy Izrael csapata elkezd felfegyverkezni és felsorakoznak a harcba. De ehelyett így történt:Miután tanácsot tartott a néppel (a király), fölállította az ÚR énekeseit, akik szent öltözetben dicsérték őt, és az arcvonal előtt vonulva így énekeltek: Adjatok hálát az Úrnak, mert örökké tart szeretete!” 2 Krón 20:21.

Igen, ezt helyesen olvasod. Ahelyett, hogy harcosokat választottak volna a csata irányításához, a király kórust gyűjt össze.

El tudod képzelni, mit gondoltak ezek az emberek, miközben sétáltak és énekeltek fegyvertelenül a csatatéren? El tudod képzelni, mit gondoltak ellenségeik?

A furcsa stratégia ellenére a férfiak engedelmeskedtek. A kórus a hadsereg előtt vonult kijelentve Isten végtelen szeretetét és megköszönve neki, hogy előre kezükbe adja őket.

Isten azt akarja, hogy te is így közeledj a csatáidhoz. Isten azt akarja, hogy előre köszönetet mondj neki a problémáid megoldásáért. Amikor később megköszönöd neki, megmutatod a háládat, ami nagyon fontos. De ha előre köszönetet mondasz neki, akkor a hitedet is megmutatod.

A következő versben láthatjuk ennek a szokatlan harci tervnek a hatását:Amikor elkezdték az ujjongást és a dicséretet, az ÚR lázadókat támasztott a Júdára támadó ammóniak, móábiak és a Széír-hegyvidék lakói között, és ezért vereséget szenvedtek” 2 Krón 20:22.

Ez az én kedvenc csatám! Isten embereinek még fegyvert sem kellett fogniuk.

Ez az, amit Isten neked is akar. Azt akarja, hogy tedd le fegyvereidet – minden lehetőséget, ahogyan önmagadban próbálod megoldani problémáidat –, és bízz benne ellenségeiddel szemben. Ezután köszönd meg neki a szabadítást, és hálásan figyelj, ahogy Isten harcol a te nevedben.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen csaták vannak ma az életedben? Tölts néhány percet hittel imádkozva, előre megköszönve Istennek, hogy megszabadít téged ellenségeidtől.
Milyen fegyvereket használsz a harcaidban, amelyeket ma le kellene tenned?
Mikor láttad, hogy Isten harcolt érted a múltban? Szánj most időt egy imára, és fejezd ki ezért neki háládat!

Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!