2020. szeptember 17., csütörtök

Napi remény...17.

Bűntudat nélkül élni...


„Ő nem büntet meg bennünket az összes bűnünkért, ő nem bánik keményen velünk, ahogy azt megérdemeljük... Eltávolította a bűneinket tőlünk, mint amilyen messze van kelet nyugattól” (Zsolt 103,10.12 NLT fordítás).

Isten azt adja nekünk, amire szükségünk van, és nem azt, amit érdemlünk.

Ítéletet érdemlünk a bűneink miatt, mert vétkesek vagyunk, hiszen rossz dolgokat teszünk, de Jézus átvállalta a büntetést, amit mi érdemlünk. Ő „eltávolította a bűneinket tőlünk, mint amilyen messze van kelet nyugattól” (Zsolt 103,12 NLT fordítás).

A földnek van északi és déli sarka, de nincs keleti vagy nyugati vége. Amikor a bizalmadat Jézusba helyezed, Isten fogja a bűneidet, és teljesen eltörli azokat.

Dávid király házasságtörést követett el, majd, hogy ezt elleplezze, megölette az asszony férjét. El tudod képzelni a bűntudatot, amit cipelt?

A házasságtörés és a gyilkosság messzemenő hatásai pusztítóak. Dávid nem érdemelt megbocsátást és irgalmat Istentől. Tudta, hogy rosszat tett, de azt is tudta, hogy Isten irgalmas.

Dávid így imádkozott: „Könyörülj rajtam, Istenem, a te örökké tartó szereteted miatt. Nagy irgalmasságodból töröld ki a bűneim foltját! Moss engem tisztára a bűnösségemtől! Tisztíts meg a bűnömtől!” (Zsolt 51,3–4 NLT fordítás).

Isten irgalmat akar adni, nem ítéletet. Az ő célja a megbocsátás, és ő meg tud tisztítani, meg tud mosni, és helyre tud állítani.

Kövesd Dávid példáját! Ismerd be a bűnösségedet Istennek, és kérd az irgalmát! Meg fog bocsátani azért, mert ő jó, nem pedig azért, mert te elég jó vagy ahhoz, hogy azt kiérdemeld.

Isten megbocsátott neked, ezért fogadd el a bocsánatát, és te is bocsáss meg magadnak!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Ha Isten megbocsátott neked, miért olyan nehéz megbocsátani magadnak? Beszélj erről Istennek, és kérd, hogy segítsen abban, hogy megbocsáss magadnak!
Ha most éppen egy bűnnel küszködsz, olvasd végig figyelmesen az 51. zsoltárt! Aztán gondolkodj el minden egyes versén!
Mondd el imában az 51. zsoltárt magadra vonatkoztatva, amikor megbocsátást kérsz Istentől!

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!