2021. február 1., hétfő

Napi remény...01

Hogyan őrizheted meg a tiszta lelkiismereted?


„Mekkora boldogság azoknak, akik bűneit megbocsátották! Milyen örömöt okoz, ha a bűnöket feloldozzák! Milyen megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket, és Isten megtisztította Őket” Zsolt 32:1-2 TLB fordítás.

Akár saját boldogságunkat is elveszíthetjük, ha bűnösnek érezzük magunkat vagy szégyenérzetünk van. Ha boldog akarsz lenni, meg kell szabadulnod a bűntudattól és meg kell őrizned a tiszta lelkiismereted, mert nem érezhetsz bűntudatot és boldogságot egyszerre.

A Bibliában így szól Pál apostol Filippiekéhez írt levele „Tiszta, ártatlan életet élj Isten gyermekeként, ragyogó fényként ebben a kifordult és elvetemült emberekkel teli világban.” Fil 2:15 NLT fordítás.

Talán az mondod magadnak, hogy "Szeretnék boldog lenni, de hogyan tartsam tisztán a lelkiismeretemet, amikor az jelenleg nem tiszta? Tedd azt, amit a Zsoltárok könyve 32.ik versének első és második verse mond: „Mekkora boldogság azoknak, akik bűneit megbocsátották! Milyen örömöt okoz, ha a bűnöket feloldozzák! Milyen megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket, és Isten megtisztította Őket” TLB fordítás.

A boldogság, az öröm és a megkönnyebbülés az a három dolog, amit mindenki keres az életében. Mindannyian boldogok akarunk lenni. Mindannyian élvezni akarjuk az életet. Mindannyian enyhíteni szeretnénk fájdalmainkat. A Biblia szerint mindez a tisztaságból származik, a tisztaság pedig Isten kegyelme által adott megbocsátásból ered. 

Tehát hogyan őrizheted meg a tiszta lelkiismeretet?

Minden nap kezdetén és végén végezz el egy lelki leltárt. Beszélj Istennel bármiről, ami csak Rá és Rád tartozik, majd dolgozd fel a felgyülemlett „szemetedet”.

Amikor megvalljuk bűneinket, „mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden igazságtalanságtól megtisztít minket.” 1 JN 1:9 NIV fordítás.


Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:
Miről kell ma beszélned Istennel, hogy megtisztítsd a lelkiismeretedet?
Hogyan lehet úgy átalakítani az életed, hogy minden nap szakíts időt egy lelki leltárra?
Hogyan élsz „ragyogó fényként” a világon Jézus Krisztus számára? Mit mond a Krisztusban való boldogságod a világ többi részének?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!