2021. február 8., hétfő

Napi remény...08.

Öt lépés, hogy lazíts Isten kegyelmében...


„Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől” Zsid 12,15 NCV.

Hogyan tanulhatsz meg „L.A.Z.I.T.”-ani Isten szabadító kegyelmében?

L – Lásd meg, hogy senki sem tökéletes!

A 119. zsoltár 96. verse Isten felé fordított vers, amely kijelenti: „Semmi sem tökéletes, csak a te szavaid” (TLB). Amit a társadalom mond neked, az nem tökéletes. Amit a közvélemény mond, az sem tökéletes. Amit gyermekkorodtól tanultál, az sem tökéletes. De Isten Igéje tökéletes. Ha a Bibliára figyelsz, és arra építed az életedet, akkor életednek tökéletes alapja lesz.

A – Atyád ő. Élvezd Isten feltétel nélküli szeretetét!

A Biblia azt mondja: „Lássátok, milyen nagyon szeret minket mennyei Atyánk, mert ő megengedi, hogy az ő gyermekinek hívjanak minket – gondolj erre –, és valóban azok vagyunk” 1 Jn 3:1 TLB. Amikor Krisztus követője leszel, akkor őt szolgálod – de nem úgy, mint egy szolga. A Biblia azt mondja, hogy a király gyermekévé lettél. A szolgát munkája miatt fogadják el; a gyermeket pedig annak alapján, hogy ki ő. Egy szolga szorongva és aggódva kezdi a napját, mert munkájával szeretne örömet szerezni gazdájának; egy gyermek a családja szeretetében lehet biztonságban. A szolga munkája miatt lesz elfogadott; egy gyermek pedig a hovatartozása miatt.

Z – Engedd el a Zsinórt! Hagyd, hogy Isten kezelje a dolgokat!

Mit teszel azokkal a dolgokkal, amiket nem tudsz kontrollálni? „Hajítsd minden aggodalmadat [Istenre], mert ő gondoskodik rólad” 1 Pt 5:7 NIV. Amikor horgászol, és fogod a zsinórt, egyszer le kell venni az ujjadat a gombról, és el kell engedned. Ahogy a hajítás lényege az elengedés, a tökéletesség legyőzéséhez el kell engedned dolgokat, és hagynod kell, hogy Isten végezze a munkáját.

I – Isten ajándéka. Hittel cselekedj, ne félj!

Emlékezz arra, hogyan kerültél bele Isten családjába! Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezetének 8. verse azt mondja: „Mert kegyelem által szabadultál meg hit által” NIV. Egyedül kegyelemből juthatsz a mennybe. Sohasem leszel elég jó, és meg sem vásárolhatod a belépőt. Ez egy ajándék Istentől, ami ingyen van.

T – Tökéletességre vágyás helyett, inkább keresd Isten békességét!

A tökéletesség keresése tönkreteszi a békességedet. Jézus Máté evangéliuma 11. fejezetének 28–29 versében így szól: „Fáradt vagy? Kimerült? Kiégtél a vallásban? Gyere hozzám! Szökj el velem, és helyre fogod hozni az életed. Megmutatom, hogyan pihenj igazán... Ismerd meg a kegyelem természetes ritmusát!” (The Message). Micsoda ajánlat!

Sokszor fogsz még elbukni az életedben. De nem kell emiatt aggódnod, ha már megkaptad Isten kegyelmét. Valójában csak egy dolog miatt kell aggódnod: „Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől!” Zsid 12:15 NCV. Fogadd el most ezt a kegyelmet, és lazíts!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen baj, harag vagy bűntudat emlékeztet téged arra, hogy senki sem tökéletes?
Isten szeretetének milyen jellemzői segítenek neked lazítani?
Hogyan kellene válaszolnod Isten kegyelmének felajánlására?

Rick Warren 

Folytatás holnap 

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!