2018. február 3., szombat

Napi remény...34.

A küldetésed: Segíts másoknak, hogy Isten családjához csatlakozzanak


„Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18)

Ha te Jézus Krisztus követője vagy, akkor Isten egy küldetést adott neked erre a világra. Nem azért vagy csak itt, hogy foglald a helyet, még csak azért sem, hogy a saját egyéni céljaidat hajkurászd.

Isten maga rád bízott egy feladatot. Amikor az Ő családjának részévé válsz, az életed megváltozik. Új értelmet nyer az életed. Az életed többé már nem magadról szól, hanem Isten küldetéséről.

A te küldetésed pedig összhangban van Isten egész világra értelmezett küldetésével. Isten azért teremtett mindent az univerzumban, mert egy családot szeretett volna. Neki nem volt szüksége a Földre, sem a többi bolygóra, még csak a csillagokra sem. Mindezeket azért teremtette, mert tudta azt, hogy néhányan közülünk majd önként ennek a családnak a tagjaivá akarunk válni.

Ugyanazt a küldetést, amit Isten Jézusnak adott, azt adja most Krisztus testének, az egyháznak. Azt szeretné tőlünk, hogy segítsünk másoknak bekerülni ebbe a családba. Jézus így fogalmazta meg: „Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18)

Ha egyszer már megismertük Jézust, akkor indulnunk kell! Beszélnünk kell róla a barátainknak és a családtagjainknak. Azonban nem állhatunk meg itt. Isten sosem teremtett olyan valakit, akit nem akart volna megmenteni. Ő mindenkit szeret, szerte az egész világmindenségben.

Isten azt szeretné tőlünk kérni, hogy küldetésnek megfelelően éljünk mindenhol: a családunkban, a különböző közösségeinkben és a világban. Az ő küldetése az életedre nézve egyszerre globális és lokális. A Bibliában azt olvassuk, hogy „Az Úr most ezt mondja nekem: Nem elég, hogy csupán a szolgám legyél. Többet kell tenned annál, mintsem hogy visszavezeted Izrael népének túlélőit. Fényként helyeztelek ide a többi nemzet közé, el kell vinned az én megmentő erőmet mindenkinek a Földön.” (Ézsaiás 49:6, CEV fordítás)

„Így szól: Kevés az, hogy nékem szolgám légy, a Jákób nemzetséginek megépítésére és Izráel megszabadultjainak visszahozására: sőt a népeknek is világosságul adtalak, hogy üdvöm a föld végéig terjedjen!”(Ézsaiás 49:6) Károli

Ez Isten terve a világra. Ez a Ő küldetése számodra. Azt szeretné, hogy a Földön mindenki megismerje Őt. Használni akar téged és azt szeretné, hogy lásd, ahogyan mindez megvalósul. Isten ezt nem csak a misszionáriusoknak és a gyülekezetvezetőknek mondta. Ha a családjához tartozol, akkor ezt a küldetést neked is adta!


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!