2018. február 20., kedd

Napi remény...50.

A lelki növekedés kegyelemből van, nem jó cselekedetek által


" Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

„mert jó dolog, hogy kegyelemmel erősíttessék meg a szív, nem ennivalókkal, amelyeknek semmi hasznát sem veszik azok, akik azok körül járnak.” (Zsid. 13:9b) Károli

Isten olyannak szeret téged, amilyen vagy, de túlságosan szeret ahhoz, hogy a mostani állapotodban hagyjon. Az egyik legmegnyugtatóbb igazság Istennel kapcsolatban az, hogy rábízhatjuk szellemi fejlődésünket.

Isten kegyelme nem csak megment minket a bűneink következményeitől, hanem elkezd Jézus képmására formálni minket.

Néhányan elfogadják Isten megmentő kegyelmét, de aztán saját erejükből próbálnak növekedni a keresztény életben. A Biblia szerint ez lehetetlen: " Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

Isten kegyelme segít, hogy azzá válhass, aki lenni szeretnél - azzá, akinek Isten szeretne látni. Alakít és átformál téged. A Biblia ezt nevezi megszentelődésnek. Az Ige azt is mondja Jeremiás próféta könyvében, hogy Isten a fazekas, mi pedig az agyag, amelyet formál, Ő tart minket a fazekas korongján. Sajnos hajlamosak vagyunk leugrani a fazekas korongjáról, és azt mondani: "Köszönöm, Uram, de megoldom egyedül. Képes vagyok magam jó irányba formálni."

Ilyenkor tesszük tönkre a lelki növekedésünket.

Az egyik legnagyobb probléma a kereszténységgel, hogy az emberek eleinte az Istennel való kapcsolatra fókuszálnak, de azután átváltanak szabályok alkalmazására. Először megismerik az Isten iránti mély szeretetet, de később visszaesnek a szertartások és szabályok vallásos körforgásába.Ha nem ez a keresztény élet, akkor mi nevezhető annak?

A Biblia azt mondja: "Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne." (Kolossé 2:6, RÚF)

.„Azért, amiképpen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképpen járjatok Ő benne,” (Kol. 2:6) Károli

Nem úgy lettél keresztény, hogy megígérted: ezentúl csak jót cselekszel. A lelki növekedés sem így működik! A keresztény élet azt jelenti, hogy elfogadod Isten kegyelmét, és hagyod, hogy átformáljon.

Engeded Isten kegyelmének, hogy átformáljon, vagy csak próbálsz jót cselekedni?



Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!