2018. február 17., szombat

Napi remény...47.

 Fogadd el a hibázás lehetőségét



 „Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik és soha nem vét hibát.„ (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Mert nincs egy igaz ember is a földön, aki jót cselekednék és nem vétkeznék.” (Préd. 7:20 ) Károli

Amerikában a kudarc megbocsáthatatlan bűn. Idealizáljuk a sikert. De ez a fajta nyomás hatalmas stresszt okoz az emberekben. A kudarctól való félelemnek nagyon sokféle arca van. Ez okozhat bizonytalanságot, munkamániára való hajlamot, mindenáron tökéletességre való törekvést és a biztonságba való kapaszkodást is. Mivel félünk a sikertelenségtől, ezért minden kockázatot kerülünk.

Sokan közülünk azt gondolják, hogy a kudarctól való félelem vaskézzel szorítja a szívünket. Még a világ legjobb és a legcsodálatosabb emberei is félnek a kudarctól.

Ezért sürgetlek benneteket, hogy tegyétek magatokévá ezt az üzenetet: Mindannyian hibázunk. Ez nem csak a "Te problémád”, ez mindannyiunk problémája. A Biblia azt mondja: "Nincs olyan ember a Földön, aki mindig csak jót cselekszik, és soha nem vét hibát." (Prédikátorok könyve 7:20 TEV fordítás)

Nem csak a múltban követtél el hibákat, a jövőben is fogsz elkövetni néhányat, garantálom neked. Mégis állandó biztonságra törekedni és visszautasítani a kockázatokat – hiba.

Pásztorként gyakran hallom emberek szájából ezt a kérdést: „Mi lesz, ha nem sikerül?” Megkérdezem tőlük: „Miért mondod, hogy "ha”?

Sokszor hibáztál eddigi életed során. Én is. Most is sikertelen vagy az élet valamelyik területén. És a jövőben is sokat fogsz.

Még a szupersztárok is elbotlanak. A legnagyobb NBA kosárlabda játékosoknak is csak a dobásaik fele sikeres. A legjobb Major League Baseball ütőjátékosok is három ütésből csak kettőt tudnak tökéletesen kivitelezni. A hibázás teljesen normális jelenség.

Soha nem fogod legyőzni a kudarctól való félelmedet, amíg teljesen el nem fogadod azt, hogy nem vagy tökéletes.

A Biblia azt mondja, hogy egyetlen kudarc van, amelytől félned kell: "Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől.” (Zsidók 12:15a)

„Vigyázván arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne szakadjon;” (Zsid. 12:15a) Károli

Szükséged van a kegyelemre! Mindenkinek szüksége van a kegyelemre!

Csak ha elengedjük a kudarctól való félelmünket, akkor válik szabaddá az életünk. Csak ekkor tudjuk elfogadni Isten kegyelmét.



Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!