2018. július 13., péntek

Napi remény...192.

Átadtad Jézusnak a karriered feletti ellenőrzést?


„Mindenekelőtt keressétek Isten országát, éljetek igazságosan, és Ő meg fog adni nektek mindent, amire szükségetek van.” (Máté 6:33 – NLT második kiadás fordítása)

„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” Mt. 6:33 Károli.

Ha üresség helyett túláradó, bővölködő életet akarsz, akkor életed irányítását add át teljesen Jézusnak, beleértve a karriered is.

Lukács 5:3 azt mondja: „Jézus beszállt az egyik hajóba, amely Simoné volt, megkérte, hogy egy kicsit menjen beljebb a parttól. Aztán leült, és folytatta az emberek tanítását a hajóból.” (NCV fordítás)

„És ő bemenvén az egyik hajóba, amely a Simoné vala, kéré őt, hogy vigye egy kissé beljebb a földtől: és mikor leült, a hajóból tanítá a sokaságot.” Lk. 5:3 Károli.

A tanítványok egész éjjel dolgoztak, és nem fogtak semmit. Aztán Jézus belépett a hajójukba, és azt mondta nekik, vessék ki a hálójukat ismét. Mikor megtették, olyan sok halat fogtak, hogy a hálók szakadozni kezdtek. Ugyanaz a tó volt, ugyanaz a hajó, ugyanazok a hálók, ugyanazok a halászemberek, és ugyanazok a halak. Az egyetlen különbség az üres és a tele, a semmi és a teljesség között az, hogy Jézus ott volt a hajóban.

Itt van a kezdő pont. Be kell fogadnod Jézust a hajódba.

Mi a hajód? Az, ahogyan élsz. Simon „üzlete” a hajója volt, mert halászember volt. A hajó jelképezi a karriered, a szakmádat, a munkádat, éppen úgy, ahogy Simon Péternek jelképezte az egész megélhetését.

Mit jelent az, hogy Jézus a hajódban van?

Azt, hogy felajánlod Istennek a karriered. Itt most nem az üdvösségről beszélünk. Lehet, hogy Jézus ott van az életedben, de átadtad neki a karriered irányítását? Bízol benne az üdvösségre, eljársz a gyülekezetbe hétvégén, és dicsőíted Istent. Mikor azonban hét közben vissza mégy a munkádhoz, ott van Jézus, és rábízod a munkádat?

Vagy a polcra teszed Jézust?

Mikor Simon Péter átadta Jézusnak a munkáját, hihetetlen eredménnyel lett megáldva. De ne téveszd el a sorrendet! Néha úgy gondolkozunk, „Istenem, tégy engem igazán sikeressé a munkámban, vállalkozásomban, aztán a sikeremmel szolgállak téged.” Tévedés! Ez pontosan az ellentéte. Péter először átadta Jézusnak a munkája feletti irányítást. Azután Jézus megáldotta Péter munkáját mérhetetlen sikerrel. Ez a sorrend.
Máté 6:33-ban azt mondja a Biblia: „Mindenekelőtt keressétek Isten országát, éljetek igazságosan, és Ő meg fog adni nektek mindent, amire szükségetek van.” (NLT, második kiadás fordítása)

„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” Mt. 6:33 Károli.

Bármit, amit akarsz, hogy Isten megáldjon, azt előbb add neki. Azt akarod, hogy Isten megáldja az idődet? Minden nap az első részt add neki. Azt akarod, hogy Isten megáldja a pénzedet? Jövedelmed első 10 százalékát add neki, nem számít, bármilyen kevés az. Azt akarod, hogy Isten megáldja a munkád? Add neki az irányítást, nem számít, mennyire vagy sikeres.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!