2018. december 10., hétfő

Napi remény...342.

Isten mindenről tud az életedben, és gondja van rád…


"Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz." (Zsoltárok 103:13 NIV-fordítás).

„Amilyen könyörülő az atya a fiakhoz, olyan könyörülő az Úr az őt félők iránt.” Zsolt. 103:13 Károli.

Isten gondoskodó, szerető, irgalmas Atya. Jobban szeret, mint ahogy azt valaha is képes leszel felfogni vagy megérteni. Isten maga a szeretet, és azért teremtett téged, hogy szeressen. Ő szeretettel van irántad mindenben, amit tesz, és irgalma a legkiemelkedőbb tulajdonsága. Isten, gondoskodó Atya.

A Biblia a Zsoltárok 103:13-ban rámutat: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az Úr az istenfélőkhöz" (NIV-fordítás).

„Amilyen könyörülő az atya a fiakhoz, olyan könyörülő az Úr az őt félők iránt.” Zsolt. 103:13 Károli.

Neki mindenre gondja van az életedben, és nagyon irgalmas feléd.

A tanítványok többsége gyakorlott halászember volt. Egy napon, amikor kimentek halászni, Jézus elfáradt és leheveredett a csónak egyik végében, majd elaludt. Amikor vihar kerekedett, nem kellett volna, hogy aggodalmat keltsen a tanítványokban. Halászemberekként hozzá voltak szokva a viharokhoz. Ám ez most egészen biztosan hatalmas vihar lehetett, mert megrémültek. A csónak hánykódott és himbálózott, kezdett megtelni vízzel. Kétségbeesve felébresztették Jézust, hogy neki szegezzék az élet egyik legfontosabb kérdését: "Uram, nem törődsz velünk?"

Te és én állandó jelleggel hasonló módon faggatjuk Istent: "Istenem, láttad az orvosi diagnózist? Hát, nem törődsz vele? Látod, milyen rossz a házasságom? Nem érdekel? Látod, milyen kevés pénzünk van a bankban és mennyi kifizetni való számlánk? Nem foglalkozol velünk? Látod, hogyan küszködnek a gyermekeim az iskolában? Nincs gondod rájuk? Ismered a béklyóban tartó félelmet, amelytől nem bírok megszabadulni. Nem törődsz velem?"

A válasz az, hogy de igen, Isten törődik veled! Valójában több gondot fordít rád, mint te magad. Sőt még jobban is akar segíteni, mint amennyire te vágysz a segítségére. Ő még nálad is jobban tudja, mi az igazi segítség számodra. Ő mindennek tudatában van, és gondodat viseli. 

„Minden gondotokat reá vessétek, mert ő gondot visel rátok" (1 Péter 5:7).

„Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok. „1 Pt. 5:7 Károli.

Ha tudnánk és éreznénk, hogy a mennyei Atyánk irgalmával és szüntelen figyelmével mennyire komolyan törődik velünk, akkor nem tudnánk mást tenni, csak azt, hogy mi is viszontszeretjük őt. Ha úgy érzed, hogy Isten millió-mérföldnyire távolodott el tőled, akkor ez azért van, mert még nem értetted meg, hogy Isten egy gondoskodó Atya. Ennek megértése az első lépés a belső békéd elnyeréséhez.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!