2018. december 22., szombat

Napi remény...354.

Háromféle békesség, amit Isten ezen a karácsonyon adni szeretne neked…


„Isten... elküldte Krisztust, hogy megbékéltessen minket önmagával." (2 Kor 5:18 CEV fordítás)

„Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;” 2 Kor. 5:18 Károli.


Talán jó éved volt. Talán rossz. Viszont valószínű, ahogy közeledünk a 2018-as év vége felé, fáradtnak érzed magad. Kimerült vagy testileg, lelkileg, szellemileg.

De van remény! Isten nem szeretné, hogy még egy évet az ő békessége nélkül tölts!

Ahogy közeledünk a 2019-es év felé, az Úr háromféle békességet szeretne adni neked.

Békességet Istennel.
Ez egy szellemi békesség – és ez a legfontosabb. Minden mást meghatároz. A Biblia ezt írja a 2Kor 5:18-ban: „Isten... elküldte Krisztust, hogy megbékéltessen minket önmagával." (2Kor 5:18 CEV fordítás).

„Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;” 2 Kor. 5:18 Károli.

Isten nem szeretné, hogy vele való kapcsolat nélkül éljünk. Az Istennel való békesség nem annak köszönhető, amit mi teszünk. Az Istennel való békesség onnan jön, amit Jézus Krisztus értünk tett a kereszten. Isten pont ezt a békességet szeretné adni nekünk karácsonykor.

Békesség bennünk.
A Biblia szava szerint: lelki béke. Isten békességének is nevezik. Amikor Istennel megbékülök, akkor bennem is békesség van. A Kolossé 3:15 ezt írja: „Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben".

„És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.” Kol. 3:15 Károli.

Isten azt akarja, hogy az Ő békessége uralkodjon az életünkben.

Héber nyelven a békesség szava a shalom. Biztos hallottad már ezt a szót. Többet jelent a fegyverszünetnél.

Valójában, több mint 790 verset találunk a Bibliában Isten békességéről. Azoknak, akiknek szívük megszakadt, Isten békessége megnyugvást ad. Akiknek szívük csalódott, békessége irányt mutat. Azoknak, akik szégyenérzettel vannak a szívükben, megbocsájtó békességet ad. Ha aggódó szívvel vagyunk, akkor a magabiztosság békességét adja.

Ő békességet ad minden problémánkra.

Békesség másokkal.
Az Úr egy kapcsolati békességet ajánl. A Biblia azt mondja az Efézus 2:16-ban: „Megbékéltette mindkettőt egy testben Istennel a kereszt által, miután megölte az ellenségeskedést önmagában."

„És hogy megbékéltesse az Istennel mind a kettőt, egy testben a keresztfa által, megölvén ezen az ellenségeskedést.” Ef. 2:16 Károli.

Minél távolabb vagyunk Istentől, kapcsolataink annál inkább szétzilálódnak. Ha meg akarod erősíteni kapcsolataidat másokkal – akár házastársaddal vagy gyermekeiddel –, erősítsd meg a kapcsolatod Istennel. Összeszedettebb leszel.

Hosszan tartó békességben akkor tudsz lenni másokkal, ha Isten gyermekeiként egyek vagytok.

Ezen a karácsonyon, ahogy együtt énekelünk és beszélünk a Földön levő békességről, tapasztaljuk meg, hogy Isten valós és hosszan tartó békességet szeretne adni nekünk, mindhárom téren.

A békesség nem egy elérhetetlen álom. Ez egy ingyenes ajándék Istentől.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!