2018. december 17., hétfő

Napi remény...349.

Isten arra vár, hogy kérj…


„Ha ti… tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább fog a ti mennyei Atyátok jó ajándékokat adni azoknak, akik kérik tőle.” (Máté 7:11, NIV-fordítás).

„Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!” Mt. 7:11 Károli.


Isten a forrása mindennek. Minden, amit látsz, és minden, amit nem látsz a világban, valamint az univerzumban, Isten alkotta. Minden jó dolognak Ő a forrása.

Miközben Istenre támaszkodsz, mert Ő a forrásod minden szempontból, emlékezned kell négyféle igazságra.

Az első. Minden Isten ajándéka.
Semmid sincs, amit magad szereztél. Mindened, amid van, Isten kegyelmének ajándéka. Ha Isten nem akarta volna neked adni, nem lenne a tied.

A Bibliában, Jakab levele 1. fejezetének 17. versében úgy olvassuk, hogy „Minden jó és tökéletes ajándék fentről származik.”

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.” Jak. 1 17 Károli

Ezért kezdődik a mintaimádság harmadik gondolata az „add” szóval. „Add meg nekünk ma a mindennapi kenyerünket!” Miért? Mert ez ajándék. Te magad nem tudod megkeresni, megszerezni.

A második. Nincs olyan szükségleted, amit Isten ne tudna kielégíteni.
Nem tudhatod, mire lesz még szükséged az év hátralevő részében, de bármi lesz is az, Istennek van hatalma megadni.

A Biblia azt mondja A filippibeliekhez írt levél 4. fejezetének 19. versében, hogy „Az én Istenem kielégíti mindenféle szükségleteteket az Ő dicsőségének gazdagsága szerint Jézus Krisztusban.”

„Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.” Fil. 4:19 Károli.

A dicsőséges erőforrás azt jelenti, hogy olyan bőségesen gazdag, amennyire csak Isten bőkezű tud lenni. Istennek korlátlan forrásai vannak.

A harmadik. Isten meg akar adni mindent, amire csak szükséged van.
Máté evangéliuma 7. fejezetének 11. versében így olvassuk. „Ha ti… tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább akar a ti mennyei Atyátok jó ajándékokat adni azoknak, akik kérik tőle.”

„Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!” Mt. 7:11 Károli.

Isten ki akarja elégíteni a szükségletedet.

És a negyedik. Ő rád vár.
Ha valami kielégítetlen szükségleted van az életedben, az nem Isten hibája. Nem te vársz Istenre. Ő vár rád! Nem az a probléma, hogy Isten nem akarja kielégíteni a szükségletedet, hanem, hogy sosem kérted tőle. Jakab levele 4. fejezetének 2. verse azt mondja, „Nincs meg nektek, mert nem kéritek Istent.”

„Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.” Jak. 4:2 Károli.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!